21/11/20

Επίδομα γέννησης: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι που δεν το έλαβαν


Νέα αίτηση θα μπορούν να υποβάλουν από την Τετάρτη οι δικαιούχοι του επιδόματος γέννησης που δεν το έλαβαν λόγω τεχνικών προβλημάτων, όπως ανέφερε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια σειρά λαθών τόσο από γονείς όσο και από υπηρεσίες, όμως επειδή το Δημόσιο δεν θέλει να χαθεί το βοήθημα από κανέναν δικαιούχο, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί, πλέον από την Τετάρτη, θα μπορούν όσοι για τεχνικούς λόγους έχουν χάσει το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ να υποβάλουν νέα αίτηση για να τους καταβληθεί το βοήθημα.


Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ λέγοντας ότι ο διπλασιασμός του επιδόματος στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) αφορά σε περισσότερους από 480.000 πολίτες, και προσέθεσε ότι στο μέτρο εντάσσονται και νέες κατηγορίες δικαιούχων, όπως οι κακοποιημένες γυναίκες.

(ΣΑ 21/11/20)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!