Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Γ. Βρούτσης: Σε ποιους επιστήμονες επεκτείνεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση


Επεκτείνεται το έκτακτο επίδομα σε γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς πέραν τους δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους που θα το λάβουν, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.

Όπως είπε, "η επέκταση αυτού του επιδόματος θα είναι στη τροπολογία που θα κατατεθεί τη Δευτερά στη Βουλή και θα περιλαμβάνει μέσα και γιατρούς και οδοντιάτρους και τους δικαστικούς επιμελητές και τους γεωτεχνικούς". Και τόνισε ότι "αυτό το επίδομα θα προσδιοριστεί μετά τη διάταξη του Νόμου που θα ψηφιστεί στη συνάντηση που θα γίνει με τον διοικητή το ΟΑΕΔ Κ.Πρωτοψάλτη και τους προέδρους των επαγγελματικών αυτών των κλάδων για να συμφωνηθεί ο τρόπος και η διαδικασία για να συντάξουμε την υπουργική απόφαση".


Σε ερώτηση εάν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να δώσει το επόμενο χρονικό διάστημα κάποιο κονδύλι στους νοσοκομειακούς απάντησε "δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό αυτή τη στιγμή. Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε χθες από τον κ. Σταικουρα στη Βουλή. Έχει κλειδώσει το θέμα του προϋπολογισμού όσον αφορά στο 2020. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επιπλέον πρόβλεψη εκτός την ανακοίνωση που κάναμε για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για 482.385 χιλ. ευάλωτους συμπολίτες μας. Αυτό μπορούμε να δώσουμε αυτήν τη στιγμή".

(ΣΑ 21/11/20)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!