Αυξήθηκαν κατά 2,1% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ * Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 1,45 δισ. ευρώ στο τέλος Μαΐου * Εργάνη: Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων στο 5μηνο * Πρωτογενές πλεόνασμα 918 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2019 * Μείωση των ακάλυπτων επιταγών στο πεντάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,4% των κενών θέσεων εργασίας * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19,2% η ανεργία στο α΄ τρίμηνο * Από 8 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

30/3/19

Υπ. Εργασίας: Επίδομα 1000 ευρώ σε 5000 εγκλωβισμένους εργαζομένους


Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για 5.000 εγκλωβισμένους εργαζομένους φέρνει το υπουργείο Εργασίας τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που, απευθύνεται σε όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, όπως, για παράδειγμα, επιχειρήσεις που συστηματικά και επί μήνες αφήνουν απλήρωτους τους εργαζομένους τους.

Επίσης, θα αφορά σε εργαζομένους οι οποίοι, λόγω καταχρηστικών πρακτικών από την πλευρά της εργοδοσίας, έχουν καταφύγει στο μέτρο της επίσχεσης εργασίας για να διασώσουν ότι μπορούν από τα δεδουλευμένα τους. Ακόμα, θα αφορά εργαζομένους που ξαφνικά βρέθηκαν στην ανεργία, λόγω «λουκέτου» που μπήκε στην επιχείρηση όπου δούλευαν.Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε περίπου 5.000 ωφελουμένους, θα παρέχει ένα ποσό κοντά στα 1.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση, ενώ παράλληλα θα προσφέρει και επίδομα για κατάρτιση, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες να αποκτήσουν μια εξειδίκευση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζομένους στο λιανικό εμπόριο, στο Κλάδο του μετάλλου και στον Τύπο και γενικότερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

(ΣΑ 30/3/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!