Στα 356,5 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο πρώτο εξάμηνο 2019 * ΟΑΕΔ: 893.310 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο * ΤτΕ: Στα 1,524 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα επταμήνου * Μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές στο επτάμηνο 2019 * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,3% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο * Στο 17,2% η ανεργία τον Μάιο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

28/11/18

Τσίπρας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα


Στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και στο κοινωνικό μέρισμα αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως υλοποιεί ένα προς ένα τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε στην ΔΕΘ και παράλληλα κατηγόρησε την αντιπολίτευση για καταστροφολογία και για νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες.

Σχετικά με την διανομή του κοινωνικού μερίσματος ύψους 710 εκ. ευρώ τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι ως την ερχόμενη Τρίτη να έχει ανοίξει η εφαρμογή για τους πολίτες και στις 14 Δεκεμβρίου να ξεκινήσει η εκταμίευση στους δικαιούχους. Υπολογίζεται ότι 1,3 ή 1,4 εκ. νοικοκυριά θα λάβουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα που σημαίνει αντίστοιχα πως οι δικαιούχοι θα είναι 3,5 εκ. πολίτες. «Είναι η τρίτη χρονιά που έχουμε δυνατότητα να δίνουμε στους αδύναμους από την υπεραπόδοση της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επισήμανε πως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουν εκταμιευτεί και τα αναδρομικά για τους ένστολους.

Σχετικά με την μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι περισσότεροι από 5,5 εκ πολίτες θα δουν μειωμένη φορολογία. «Οι εμπνευστές του ΕΝΦΙΑ μας κατηγορούν γιατί δεν τον καταργήσαμε από την αρχή» τόνισε χαρακτηριστικά υπεραμυνόμενος της σχετικής τροπολογίας που ψηφίζεται σήμερα.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τροπολογία για τους όρους δόμησης στο Μάτι λέγοντας πως με τις νέες ρυθμίσεις δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. «Οι κάτοικοι εκεί δίνουν μια μάχη δύσκολη για να επουλώσουν τις πληγές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουμε καταφέρει να σταθούμε δίπλα του». Προανήγγειλε μάλιστα την ανέγερση ενός δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική με την συμβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης κατηγορώντας την για καταστροφολογία σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στην οικονομία. «Σήμερα βρίσκεστε μπροστά στον μεγαλύτερο εφιάλτη σας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα προς ένα τα μέτρα που εξήγγειλε στην Θεσσαλονίκη και τα οποία δεν λοιδορούσε η αντιπολίτευση που τώρα αναγκάζεται να τα υπερψηφίσει. Μάλιστα, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι για άλλη μια φορά επέλεξε να απουσιάζει από το Κοινοβούλιο διότι σήμερα ψηφίζονται θετικά μέτρα. "Αύριο κλείνουμε 100 μέρες από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια" είπε χαρακτηριστικά κάνοντας τον απολογισμό της κυβέρνησης και της αποκατάστασης των αδικιών.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο κύκλωμα των ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία, χαρακτηρίζοντάς τους εγκληματίες με λευκά κολάρα που ξεζούμισαν τους πολίτες τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

(ΤΕ, 28/11/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!