ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 7,9% στην οικοδομική δραστηριότητα το 9μηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * Η πληρωμή του μερίσματος ΜΤΠΥ του τετάρτου τριμήνου του 2019 θα γίνει τη Δευτέρα 30/12/19 * ΕΡΓΑΝΗ: Πάνω από 130.000 νέες θέσεις εργασίας στο ενδεκάμηνο * ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 625 εκατ. ευρώ από δημοπρασία δωδεκάμηνων εντόκων με επιτόκιο 0,07% * Στα 1,629 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,1% στο 9μηνο για την ελληνική οικονομία * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

8/6/18

ΔΕΗ: Έρχονται οι "έξυπνοι" μετρητές που θα αντικαταστήσουν τα κλασικά ρολόγια - Τι αλλάζει


Την αντικατάσταση των συμβατικών ρολογιών της ΔΕΗ με έξυπνους μετρητές, δρομολογεί η επιχείρηση με νέο διαγωνισμό που σχεδιάζει να προκηρύξει εντός του έτους. Όπως ανέφερε χθες σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, εντός του καλοκαιριού αναμένεται να ληφθούν από την μητρική εταιρεία αλλά και από το ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με την πορεία του διαγωνισμού.

Οι έξυπνοι μετρητές θα αλλάξουν ριζικά τις συνθήκες καταμέτρησης της ηλεκτρικής ενέργειας, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να έχουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο για τη κατανάλωσή τους. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεμέτρησης της κατανάλωσης ρεύματος αλλά και διακοπή της παροχής στους κακοπληρωτές με στόχο τον περιορισμό του κόστους της καταμέτρησης για τον Διαχειριστή, αλλά και των αποκοπών, τον έλεγχο των αιχμών ζήτησης κλπ.Ο ΔΕΔΔΗΕ είχε προκηρύξει το 2014 πιλοτικό διαγωνισμό για την εγκατάσταση 170.000 έξυπνων μετρητών σε Ξάνθη, Λέσβο, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λευκάδα, καθώς και σε αστικό δείγμα των περιοχών Αττικής και Θεσσαλονίκης. Όμως, ο διαγωνισμός δεν προχώρησε καθώς υπήρξε δικαστική εμπλοκή, κατόπιν προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Λόγω της αναγκαιότητας του έργου ο κ. Παναγιωτάκης, τόνισε χθες ότι θα μπορούσε να προχωρήσει η προκήρυξη νέου πιλοτικού διαγωνισμού, μικρότερης εμβέλειας, σε δύο, τρεις περιοχές της χώρας. Έτσι θα τρέξει πιο γρήγορα, για να ακολουθήσει το έργο της εγκατάστασης των έξυπνων μετρητών. Μια από τις λύσεις που προκρίνονται, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης, είναι η κατάτμηση της ελληνικής επικράτειας και η ταυτόχρονη ανάθεση σε διαφορετικούς αναδόχους του έργου ανά δύο, τρεις Περιφέρειες, ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

(ΠΑ, 8/6/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!