Ορκίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας ως υπουργός Εξωτερικών * ΟΑΕΔ: Αύξηση 1,97% των ανέργων τον Σεπτέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 20,5% του τζίρου στη βιομηχανία * Στα 3,8 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο εννεάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 1,5% το 2017 * Έως 31/10 οι εισφορές ΕΦΚΑ για τον Σεπτέμβριο * ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14/11 * Χειμερινή ώρα (-1) από την Κυριακή 28/10

22/5/18

Περισσότεροι δικαιούχοι ΚΕΑ στα προγράμματα του ΟΑΕΔ


Την αύξηση του ποσοστού των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που θα μπαίνουν στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ προβλέπει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση από 10% σε 20% εντός διετίας των ωφελουμένων του ΚΕΑ που προωθούνται στην αγορά εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον διπλασιασμό του ποσοστού των άνεργων δικαιούχων του εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίοι θα επανεντάσσονται στην αγορά εργασίας, είχε κάνει γνωστή και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο φόρουμ υπουργών του ΟΟΣΑ στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, το ποσοστό των δικαιούχων που θα επανενταχθούν στην αγορά εργασίας θα αυξηθεί στο 20%, από 10% που είναι σήμερα (περίπου στις 140.000), «ώστε το κοινωνικό εισόδημα να μη γίνει παγίδα φτώχειας».Χθες, εξάλλου, εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας η μεταφορά πίστωσης 63.077.250 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή του μηνός Μαΐου 2018 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 287.021 δικαιούχους.

Η πίστωση θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες την Πέμπτη 24/05/2018 και θα ολοκληρωθεί στους δικαιούχους την Παρασκευή 25/05/2018.

Οπως είναι γνωστό, η πληρωμή του ΚΕΑ θα γίνει με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Στην τράπεζα

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται, και μόνο σε αυτήν, για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

(ΤΡ, 22/5/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!