Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Τραπεζική αργία δύο ημερών για το Πάσχα των Καθολικών


Η Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και η Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 έχουν ορισθεί ως ειδικές τραπεζικές αργίες, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Τα καταστήματα των τραπεζών θα είναι ανοιχτά, καθόσον οι ημέρες αυτές είναι εργάσιμες για το προσωπικό.

Ωστόσο, θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία Τραπεζικού Πληροφοριακού Συστήματος δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών.



Διατραπεζικές μεταφορές σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών του εσωτερικού και του εξωτερικού και εντολές πληρωμών που θα καταχωρούνται από την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 έως και τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, θα εκτελούνται τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018.

Κατά τις παραπάνω ημέρες ειδικής αργίας, όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις και της πελατείας τους, καθώς και τις λοιπές εν γένει ληξιπρόθεσμες, την ίδια ημέρα, υποχρεώσεις της πελατείας αυτών προς οποιονδήποτε τρίτο, εκπληρώνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Ως εκ τούτου οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και τη Δευτέρα 02 Απριλίου 2018, θα εκτελεστούν την Τρίτη 03 Απριλίου 2018 που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη ημέρα.

(ΠΕ, 22/3/18)


Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!