Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

«Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»: Κατέρρευσε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις


Κατέρρευσε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον", η οποία ξεκίνησε σήμερα μετ' εμποδίων και κατόπιν αλλεπάλληλων αναβολών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ: «Παγώνουν» οι αιτήσεις - Πότε ξαναρχίζουν

Η ειδική πύλη (exoikonomisi.ypen.gr), που στήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση επρόκειτο να ανοίξει σήμερα από τις 8 το πρωί για να δεχτεί τις αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων του προγράμματος. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όποιον δοκίμαζε να τη χρησιμοποιήσει ανταποκρινόταν με μεγάλη δυσκολία, κοινώς σερνόταν...

Από τις τρεις το μεσημέρι όποιος επιχειρήσει να την επισκεφτεί διαπιστώνει ότι δεν λειτουργεί. Η απάντηση που δόθηκε από το ΥΠΕΝ είναι πως όντως υπήρξε φόρτος επισκέψεων με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η διαχείριση του.

Η περιπέτεια του δημοφιλούς προγράμματος συνεχίζεται ακόμη και με την επίσημη προκήρυξη του οδηγού που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο με δυόμισι χρόνια με τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές εξαγγελίες περί έναρξης του, χωρίς όμως αντίκρισμα.

Οι ανακοινώσεις επίσης των τελευταίων ημερών του υπουργείου ΠΕΝ για το πότε θα ανοίξει η πύλη φανέρωναν την ανετοιμότητα του συστήματος.



Αξίζει να δούμε τα γεγονότα:

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, για την ακρίβεια στις 7 Μαρτίου το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι στις 8 του ίδιου μήνα θα ξεκινούσε η λειτουργία της ειδικής διαδικτυακής πύλης (exoikonomisi.ypen.gr). Μέσα από αυτή οι δικαιούχοι πέραν του ενημερωτικού υλικού έχουν τη δυνατότητα επιλογής για την είσοδο στο σύστημα υποβολής των αιτήσεων. Στο ίδιο δελτίο Τύπου του υπουργείου (της 7ης Μαρτίου) αναφερόταν ότι την επόμενη μέρα θα προσδιοριζόταν και θα ανακοινωνόταν η ακριβής ώρα ενεργοποίησης της δυνατότητας κατάθεσης των αιτήσεων. Εντούτοις την Πέμπτη 8 Μαρτίου δεν εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση και φυσικά δεν ήταν εφικτή η αποστολή των απαραίτητων στοιχείων.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου με νεότερο δελτίο Τύπου γίνονταν γνωστά τα ακόλουθα: «Υπενθυμίζεται ότι για την αξιολόγηση των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε χρήσιμο οι ενδιαφερόμενοι (πρωτίστως οι ιδιώτες που δεν επιλέγουν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες κάποιου επαγγελματία συμβούλου) να έχουν στη διάθεσή τους το Σαββατοκύριακο για να εξοικειωθούν με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, στις 12:00 μ.μ. θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων», κατέληγε το κείμενο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταθέτοντας για μια ακόμη φορά την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας με το επιχείρημα της προστασίας των νοικοκυριών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σύμβουλο για την προετοιμασία του φακέλου τους.

Αλλά και χθες όσοι δοκίμασαν να μπουν στο σύστημα από τις 12 το μεσημέρι πάλι διαπίστωναν ότι η ειδική εφαρμογή δεν ήταν ενεργοποιημένη. Λίγο πριν τις 18.30 το απόγευμα το γραφείο Τύπου του υπουργείου εξέδωσε νέα ανακοίνωση Τύπου:

«Κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, προτού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων. Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί αύριο (σ.σ. σήμερα) Τρίτη, στις 8:00π.μ….»

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το "Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ"

(ΤΡ, 13/3/18)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: