ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος στο 0,6% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

29/11/17

"Κλείδωσαν" για τον Μάρτιο οι νέες αντικειμενικές αξίες


Νέα προθεσμία μέχρι και τον Μάρτιο θα έχει το υπουργείο οικονομικών για να προσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με τις εμπορικές.

Αυτή είναι η νέα συμφωνία που έγινε με τους θεσμούς αφού κρίθηκε και από τις δύο πλευρές ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξίσωσης εμπορικών με την αντικειμενικές τιμές μέχρι και το τέλος του χρόνου με δεδομένα τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν (κυρίως την ανυπαρξία βάσης δεδομένων για τις τιμές) είναι ανέφικτη.

Αυτό σημαίνει ότι οι 72 τοπικές επιτροπές μαζί και η υπερεπιτροπή εποπτείας που έχει συσταθεί για το θέμα θα πρέπει τρέξουν γρήγορα όλες τις διαδικασίες και να ολοκληρώσουν το έργο του μέσα σε περίπου 100 ημέρες με δεδομένο ότι μεσολαβούν οι εορτές των Χριστουγέννων.Στόχος παραμένει ο ΕΝΦΙΑ του 2018 να υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες έχοντας όμως ως σταθερό εισπρακτικό στόχο τα 2,65 δις ευρώ και για τον επόμενο χρόνο.

"Έχοντας στα χέρια του εκθέσεις ιδιωτών το υπουργείο οικονομικών εκτιμά ότι η αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών μπορεί να γίνει σχετικά πιο εύκολα από το γεγονός ότι σε μέσα επίπεδα οι αντικειμενικές αξίες δεν αναμένεται να μειωθούν περισσότερο από 5- 10% σε μέσα επίπεδα. Τούτο διότι θα υπάρξουν μειώσεις σε κάποιες περιοχές και αυξήσεις σε κάποιες άλλες Έτσι δεν θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από τον ετήσιο εισπρακτικό στόχο του ΕΝΦΙΑ στο οποίο έχει δεσμευτεί το ΥΠΟΙΚ τουλάχιστον μέχρι και το 2019. Τούτο με δεδομένο ότι μια τέτοια μείωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια μετριασμένη αναπροσαρμογή των συντελεστών του φόρου.

ΥΠΕΣΔΑ "ναι σε όλα" πλην ΓΓ
Σε συνάντηση που είχε η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ Όλγα Γεροβασίλη με τους θεσμούς διαπιστώθηκε πρόοδος σε όλα τα προαπαιτούμενα που αφορούν τις αλλαγές που είχαν ενταχθεί στο μνημόνιο και αφορούσαν στο Δημόσιο.

Η αξιολόγηση των υπαλλήλων προχωρεί κανονικά και θα ολοκληρωθεί σύντομα το σχέδιο συνεχούς κινητικότητας λειτουργεί ήδη με μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων να έχουν ζητήσει αλλαγή θέσης.

Εκείνο που δεν προλαβαίνει να γίνει και έγινε κατανοητό και από τους θεσμούς είναι η ολοκλήρωση των διαγωνισμών και οι διορισμοί των υπερκομματικών Γενικών Γραμματέων στις θέσεις του μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Στην ίδια κατεύθυνση πηγές του ΥΠΟΙΚ τόνιζαν ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ που θα εκτείνεται σε 3.500 σελίδες με περιγραφή θέσεων.

Τέλος η ίδια πηγή τόνιζε ότι η αξιολόγηση προχωρεί χωρίς εμπόδια αν και τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να κλείσουν έχουν φτάσει τα 110 από 95. Συνεπώς τώρα θα ολοκληρωθούν τα βασικά θέματα (πλειστηριασμοί, ΔΕΗ, αποκρατικοποιήσεις) και τα υπόλοιπα θα παραμείνουν ως prior actions μέχρι και το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου.

Πηγή: news247.gr (29/11/17)Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: