Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό Μέρισμα: Τι προβλέπεται για τους άνεργους


Το Κοινωνικό Μέρισμα έχει πολλά κριτήρια. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι οι οποίοι θα βρεθούν εκτός. Τώρα, ωστόσο, φαίνεται ότι μια μεγάλη αδικία, η οποία αφορά στους άνεργους, φαίνεται ότι διορθώνεται άμεσα.

Οι άνεργοι, οι οποίοι φέτος δεν έχουν εισοδήματα, βγαίνουν εκτός κοινωνικού μερίσματος στην περίπτωση που το 2016 είχαν εισόδημα. Αυτό καθώς το μέρισμα θα αποδοθεί με βάση τα στοιχεία του 2016.



Σύμφωνα με την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 θα γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων για όσους το 2016 είχαν εργασία, αλλά το 2017 έχασαν τη δουλειά τους. Το διάστημα ανεργίας του 2017 θα αφαιρεθεί από τα εισοδήματα του 2016 και έτσι θα αποδοθεί αναλογικό κοινωνικό μέρισμα στους ανέργους.

Για παράδειγμα, για έναν άνθρωπο που το 2017 είναι άνεργος επί 7 μήνες θα αφαιρεθεί από το εισόδημα του 2016 το αντίστοιχο διάστημα και με βάση το νέο ποσό εισοδήματος που προκύπτει θα του αποδοθεί και το αντίστοιχο ποσό κοινωνικού μερίσματος.

Η παγίδα ωστόσο και για τους ανθρώπους αυτούς είναι το γεγονός ότι το εισόδημα βάσει το σύνολο του οικογενειακού εισοδήματος.

Εάν δηλαδή ο άνεργος μένει με τους γονείς του, τότε θεωρείται φιλοξενούμενος και το μέρισμα θα υπολογιστεί με βάση το εισόδημα όλων των μελών της οικογένειας.

(22/11/17)

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα.



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: