Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό μέρισμα: Έρχονται διορθώσεις στα τεκμαρτά εισοδήματα


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βλέποντας το πρόβλημα που δημιουργείται στο Κοινωνικό Μέρισμα με τα τεκμαρτά εισοδήματα και προκειμένου να μην μείνουν εκτός δικαιούχοι, σκοπεύει να διορθώσει άμεσα την πρώτη κλίμακα των εισοδηματικών κριτηρίων.

Η αλλαγή θα αφορά σε όλες τις κατηγορίες δικαιούχων νοικοκυριών. Δηλαδή για παράδειγμα για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά η κλίμακα που θα αλλάξει είναι αυτή των 3.000 ευρώ.



Κι αυτό θα συμβεί διότι στην κυβέρνηση εντόπισαν ότι εάν ληφθούν υπόψη τα τεκμαρτά εισοδήματα, τότε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και απλοί φορολογούμενοι με πάρα πολύ χαμηλά δηλωθέντα ετήσια εισοδήματα θα εμφανίζονται με πλασματικά υψηλά ετήσια εισοδήματα, πολύ μεγαλύτερα από τα πραγματικά, δεδομένου ότι το ελάχιστο ποσό τεκμαρτού εισόδήματος που θα λαμβάνεται υπόψη γι’ αυτούς θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για τους έγγαμους και σε 3.000 ευρώ για τους άγαμους.

Αν συνέβαινε αυτό τότε τα συγκεκριμένα νοικοκυριά και μεμονωμένα πρόσωπα, αντί να εισπράξουν ποσά μερίσματος της τάξεως των 450-900 ευρώ, που δικαιούνται κανονικά, είτε θα ξεπερνούσαν τα ισχύοντα για τις περιπτώσεις τους ανώτατα εισοδηματικά όρια και δεν θα λάμβαναν καθόλου «κοινωνικό μέρισμα» είτε θα ανέβαιναν σε υψηλότερα κλιμάκια ετησίου οικογενειακού εισοδήματος στα οποία αντιστοιχούν ποσά μερίσματος σημαντικά μειωμένα, στα επίπεδα των 250-500 ευρώ.

(22/11/17)

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα.



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: