Καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί * ΟΠΕΚΑ: Στις 13/12 η καταβολή των 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες * ΟΔΔΗΧ: 813 εκατ. ευρώ άντλησε από δημοπρασία 12μηνων εντόκων με επιτόκιο 1,09% * 2,621 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους σε ιδιώτες τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 12,3% οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων τον Νοέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο

19/10/17

Κανονικά θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα (upd)


Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί κανονικά, δήλωσε η ανώτατη κυβερνητική πηγή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πηγή του Μαξίμου το ακριβές ποσό δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αυτό θα γίνει περί τα τέλη Νοεμβρίου.
Τότε θα υπάρχει πλήρης εικόνα για το υπερ-πλεόνασμα, το οποίο ωστόσο η ίδια πηγή ξεκαθάρισε πως υπολογίζεται ήδη κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Αισιόδοξος ότι θα δοθεί Κοινωνικό Μέρισμα στους οικονομικά αδύναμους εμφανίστηκε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Στο ερώτημα εάν θα διανεμηθεί πλεόνασμα μέσω κοινωνικού μερίσματος και με ποιον τρόπο τον Δεκέμβριο ο κ. Σταθάκης απάντησε μεταξύ άλλων ότι «εγώ λέω ότι θα γίνει η διανομή. Διότι οι προβλέψεις που έχουμε και είναι ασφαλείς επιτρέπουν και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διανομή του πλεονάσματος για καθαρά κοινωνικούς σκοπούς. Προετοιμαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση». «Θεωρώ ότι θα υπάρξουν θετικά μέτρα κοινωνικής στήριξης, διαφορετικά από αυτό που έγινε πέρσι, αλλά θα υπάρξουν και θα είναι και πιο δίκαια και πιο αποτελεσματικά... Μέσα στο πλαίσιο των συμφωνιών ξέρετε ότι συμφωνούνται οι στόχοι και τα εργαλεία στο τέλος του χρόνου υπάρχει ο απολογισμός.

Αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις αντιδράσεις από την πλευρά των δανειστών, καθώς είναι γνωστά και τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες που καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση των οφειλών της προς τους ιδιώτες, μετά και από αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι κοινωνικό μέρισμα με κάποια μορφή θα υπάρξει.

Δημοσιεύθηκε: 19/10/17Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: