Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Φορολογική δήλωση 2021: Πότε θα ανοίξει το Taxisnet – Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου


Oι ηλεκτρονικές πύλες του Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων απo χιλιάδες φορολογούμενους θα ανοίξει μετά το Πάσχα, και συγκεκριμένα μέσα στον Μάιο, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2021. Παράλληλα σημειώνεται ότι ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί και φέτος σε οκτώ δόσεις.

Ειδικότερα, ξεκινώντας με την πρώτη δόση από τον Ιούλιο, η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Τα δεδομένα των φορολογουμένων θα είναι προσυμπληρωμένα, ενώ όσα από τα επιδόματα δεν φορολογούνται θα καλύπτουν τεκμήρια.


Ποιοι θα έχουν επιστροφές

Επιστροφές θα έχουν όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 80%, ενώ οι συνολικές οφειλές προς την εφορία ανέρχονται σε 109,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επιστροφής φόρου

Στο ίδιο πλαίσιο, επιστροφή φόρου άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι θα προκύψει, αφού ολοκληρωθεί η υποβολή στην ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις λόγω των ανατροπών που προκάλεσε στα εισοδήματα η πανδημία του κορωνοϊού. Τα εκκαθαριστικά εκτιμάται ότι θα είναι μηδενικά για το 40% των φορολογουμένων, ενώ για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους θα «γράφουν» επιστροφή φόρου εισοδήματος.

(ΔΕ 12/4/21)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!