Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Παράταση lockdown στην Αττική έως 8/3 - Ποιοι νομοί έγιναν «κόκκινοι»


Όπως αναμενόταν, η Αττική θα παραμείνει για μια ακόμα εβδομάδα στο σκληρό Lockdown. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εξακολουθεί να ισχύει τις καθημερινές από τις 21.00 το βράδυ έως τις 05.00 το πρωί, ενώ το Σαββατοκύριακο η απαγόρευση τίθεται σε εφαρμογή από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 05.00 το πρωί. 

Την ανακοίνωση έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς που γνωστοποίησε επίσης ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης και οι Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας (πλην Σκύρου), Αχαΐας και Αρκαδίας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, μιας και υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν τρία ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.

Στο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου», στο κόκκινο, μπαίνουν από αύριο, Σάββατο, στις 6 το πρωί έως τις 8 Μαρτίου οι Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, εκτός του Μεγανησίου, Θεσπρωτίας, Σύρου, Σάμου, Ηρακλείου και Κορινθίας, καθώς και οι δήμοι Αρταίων, Διδυμότειχου, Λοκρών, Αμφιλοχίας.


Επίσης, παραμένουν «στο κόκκινο» οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ηλείας (πλην των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας), Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, η Θάσος, ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, οι δήμοι Ναυπλιέων και Άργους- Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους δήμους Λάρισας και Βόλου τονίζοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητική τάση τα τελευταία 24ωρα. «Παρακαλούμε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου και να μην χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμη ανακοίνωσε ότι από το «κόκκινο« βγαίνουν οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου, οι οποίοι μπαίνουν στο επίπεδο επιτήρησης.

(ΠΑ 26/2/21)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!