Απλήρωτοι φόροι 1,53 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο * ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ από δημοπρασία τρίμηνων εντόκων με επιτόκιο -0,32% * Στα 1,624 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Παρατείνεται η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασία για το 50% των εργαζομένων * Αυξήθηκαν σε 162,6 δισ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα * Έως 30/6 το όριο των 50 ευρώ για συναλλαγές χωρίς PIN * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

28/2/21

Αναδρομικά κληρονόμων: Λήγει σήμερα η προθεσμία - Πότε πληρώνονται - Τι αλλάζει στις πληρωμές τον Απρίλιο


Έως σήμερα, Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβάλουν οι κληρονόμοι θανόντων συνταξιούχων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ τα απαιτούμενα έγγραφα για την καταβολή των αναδρομικών ποσών για το 11μηνο (Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016) προκειμένου να πληρωθούν στις 10 Μαρτίου του 2021, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τι αλλάζει στις πληρωμές αναδρομικών κληρονόμων τον Απρίλιο
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, τα αναδρομικά ποσά για το 11μηνο θα καταβληθούν στις 12 Απριλίου σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.


Επίσης την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και τα αναδρομικά ποσά στους κληρονόμους δεύτερου βαθμού, σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου, όπως δηλώνει η δικηγόρος-εργατολόγος, Μαρλέν Ασημακοπούλου στο MEGA. Aυτό αφορά σε περίπου 5.700 αιτήσεις κληρονόμων που έχουν κάποια προβλήματα στην επεξεργασία τους, σύμφωνα με την κ. Ασημακοπούλου.

(ΚΥ 28/2/21)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!