Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών επιχειρήσεων


Με διάταξη νόμου η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στην εφαρμογή του μέτρου ενίσχυσης των επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφης Γεννηματά και 21 βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, το μέτρο θα αφορά σε «επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά, θα δύναται να χορηγείται ενίσχυση, με τη μορφή της «επιδότησης παγίων δαπανών», στο πλαίσιο της στήριξης για μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων».

Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν θα πρέπει να παρουσιάζουν μείωση τζίρου κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και να είχαν και ζημιά την προηγούμενη χρονιά, καθώς δεν κατάφεραν να καλυφθούν οι πάγιες δαπάνες που έχουν.


Παράλληλα, η Κυβέρνηση προχώρησε, πρόσφατα, στην κατάθεση αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διάθεση πρόσθετων – αδιάθετων σε ευρωπαϊκό επίπεδο – πόρων από το πρόγραμμα SURE. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «παράλληλα, συμμετέχουμε, με προτάσεις, στις διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση, βελτίωση και επέκταση του Προσωρινού Πλαισίου των κρατικών ενισχύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που είναι, πάλι, σε εξέλιξη. Διαπραγματεύσεις για υψηλότερα ανώτατα όρια χρηματοδότησης και νέα, καλύτερα, δεδομένα για τις επιχειρήσεις».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 34,5 δισ. ευρώ ενώ την άλλη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή, η ρύθμιση για τη μη καταβολή ενοικίου στις κλειστές επιχειρήσεις και το «πάγωμα» των επιταγών.

(ΠΑ 22/1/21)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!