Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Προγράμματα αποταμίευσης χωρίς δεσμεύσεις και με επιτόκια έως 0,50% - Η εναλλακτική


Μία εναλλακτική αποταμιευτική επιλογή για όσους δεν θέλουν να αναλάβουν το παραμικρό ρίσκο για τα χρήματά τους, είναι τα ειδικά προγράμματα τακτικών καταβολών των τραπεζών.

Μπορεί τα επιτόκια και στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων να έχουν κουρευτεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο διατηρούνται σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Όταν λέμε αξιοπρεπή εννοούμε ότι οι αποδόσεις τους κινούνται πάνω από τις αντίστοιχες των προθεσμιακών καταθέσεων, που πλέον στους συστημικούς ομίλους δεν ξεπερνούν το 0,12%.


Σε ποιους απευθύνονται

Αναμφίβολα, τα αποταμιευτικά προγράμματα αποτελούν εναλλακτική επιλογή για όσους δεν θέλουν να δοκιμάσουν τις τύχες τους στον κόσμο των αγορών, ακόμη και με ελαχιστοποίηση του ρίσκου στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.

Επιπλέον, τα περισσότερα από αυτά προϋποθέτουν την κατάθεση ενός μικρού ποσού, αλλά σε τακτική βάση, που αποτελεί το διαβατήριο για την υψηλή απόδοση.

Ως εκ τούτου, απευθύνονται κυρίως σε όσους έχουν λίγα χρήματα στην άκρη και θέλουν κάθε μήνα χωρίς καμία απολύτως δέσμευση να αποταμιεύουν ένα μικρό ποσό.

Πλεονέκτημα σε σχέση με τα πιο μακροπρόθεσμα τραπεζο-ασφαλιστικά προγράμματα είναι το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή ο καταθέτης μπορεί να κάνει ανάληψη των χρημάτων του, με μοναδικό κόστος ότι δεν θα εισπράξει τόκους.

Τα τοπ προϊόντα για αποταμίευση 20 ευρώ τον μήνα

Ενδεικτικά, παραθέτουμε τα καλύτερα επιτόκια για όσους θέλουν να βάζουν στην άκρη κάθε μήνα 20 ευρώ.
Η εναλλακτική των λογαριασμών μισθοδοσίας

Καλύτερες αποδόσεις από αυτές των προθεσμιακών καταθέσεων μπορούν να πετύχουν οι μικροκαταθέτες μέσω των λογαριασμών μισθοδοσίας.

Αν και τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν σας βάζουν στο ...τριπάκι της αποταμίευσης, σας δίνουν πολύ καλά για την εποχή επιτόκια, εάν το υπόλοιπό σας είναι χαμηλό.

Για παράδειγμα, για μέσα υπόλοιπα έως 1.000 ευρώ τα επιτόκια στους συστημικούς ομίλους φθάνουν έως το 0,50%, σε πενταπλάσια των προθεσμιακών λογαριασμών επίπεδα.

Πηγή (ΠΑ 22/1/21)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!