Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τα Χριστούγεννα


Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά, καθώς ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω-κάτω. Αναλυτικά τα μέτρα προστασίας. 

Όπως έχει γνωστό εδώ και ημέρες από κυβερνητικά χείλη αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, φέτος στα ρεβεγιόν θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι και ως εννέα άτομα, κάτι που φρόντισε να υπενθυμίσει νωρίτερα και ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Τα εννέα άτομα, θα είναι από δύο οικογένειες, ενώ οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6». Παράλληλα, θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ ως τις 05:00 το πρωί, με μοναδική «εξαίρεση» τους σαρωτικούς ελέγχους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.


Τέλος, η συμμόρφωση των πολιτών τα Χριστούγεννα θα αποτελέσει «πρόβα» για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν την Πρωτοχρονιά, ενώ αν... «ξεφύγουμε», θα υπάρχει αυστηροποίηση των μέτρων.

Ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, παρείχε οδηγίες για τον ασφαλή εορτασμό των Χριστουγέννων, τονίζοντας πως αν έχουμε συμπτώματα που ομοιάζουν με εκείνα της πανδημίας, δεν συμμετέχουμε στα ρεβεγιόν, φοράμε μάσκες όπου είναι δυνατόν και αποφεύγουμε φιλιά - αγκαλιές.

Επιπλέον, συστήνεται ο μικρός αριθμός ατόμων στις συναντήσεις, το ιδανικό θα ήταν να είμαστε μόνο με την οικογένειά μας αλλά σε περίπτωση όπου αυτό δεν είναι εφικτό προτείνεται να βρισκόμαστε με τα ίδια άτομα καθ'όλη τη διάρκεια των γιορτών, ώστε να διατηρηθεί η «κοινωνική φούσκα», διατηρώντας τους κανόνες υγιεινής.

(ΤΡ 22/12/20)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!