Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Γ. Βρούτσης: Ποια επιδόματα πληρώνονται από αυτή την εβδομάδα μέχρι τέλος Νοεμβρίου


Μπαράζ πληρωμών αναμένεται να γίνει από αυτή την εβδομάδα μέχρι τέλος Νοεμβρίου καθώς θα καταβληθούν διπλό επίδομα ανεργίας 800 ευρώ σε ανέργους, επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους και επίδομα 800 ευρώ σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σχετικά με τις πληρωμές που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα:

"Από την Παρασκευή ήδη πληρώνονται οι άνεργοι που με απόφαση της κυβέρνησης επεκτείνεται το επίδομα ανεργίας στα 800 ευρώ δηλαδή δίνουμε δύο επιδόματα ανεργίας για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Ήδη ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής του ΟΑΕΔ ξεκίνησε τις πληρωμές για τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Από την Παρασκευή θα επεκταθούν τέλος Νοεμβρίου για όλο αυτόν τον κόσμο, Είναι περίπου 130 χιλ. αυτοί οι άνεργοι και θα πάρουν το διπλό το επίδομα ανεργίας όπως δεσμεύτηκε συνολικά η κυβέρνηση.


-Η δεύτερη κατηγορία αφορά στους μακροχρόνια ανέργους. Μια άλλη δέσμευση του Πρωθυπουργού και που το εξήγγειλε στη Βουλή, το προχωράμε και αυτό. Οι πληρωμές θα γίνουν αυτή την εβδομάδα μέχρι τέλος Νοεμβρίου ,αφορά 130 χιλ. περίπου ανέργους, θα πάρουν 400 ευρώ δηλαδή το διπλάσιο του επιδόματος του μακροχρονίως ανέργου.

-Και φυσικά μετά πάμε στις πληρωμές που αφορούν στους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή είτε με κρατική εντολή των επιχειρήσεων τους είτε έχουν πληγεί και μέρος από τους εργαζόμενους τις πληγείσες επιχειρήσεις λόγω τζίρου είτε το σύνολο επειδή αποφάσισε ο επιχειρηματίας βρίσκονται σε διοικητική αναστολή η σύμβαση εργασίας τους θα πληρωθούν τα 800 ευρώ που έχουμε πλέον καθορίσει στο μέρος του χρόνου που αναλογεί για το χρόνο που είναι σε αναστολή. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου είναι η επιδίωξη παρά το ότι έχουμε πει μέχρι 3/12. Η επιδίωξη μας είναι να πληρώσουμε αυτόν τον κόσμο διότι έχουμε κάνει τις εγγραφές για τις κλειστές επιχειρήσεις τώρα μιλάω. Να πληρώσουμε τους εργαζόμενους για τις κλειστές επιχειρήσεις μέχρι τέλος Νοεμβρίου".

Ωστόσο τόνισε πως οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο."Έχουμε πει μαζί με τον κ. Σταϊκούρα ότι θα πληρωθούν γιατί παίρνουμε τα χρήματα από το ΥΠΟΙΚ σταδιακά μέχρι τέλος του χρόνου δηλαδή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου με επιδίωξη η καταβολή των χρημάτων στους εργαζόμενους αυτούς να γίνει μέχρι 21 Δεκεμβρίου".

(ΚΥ 22/11/20)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!