Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις ενισχύσεις των αγροτών – Παράταση για τους ελαιοπαραγωγούς


Ενισχύσεις συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι αγρότες που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας και συγκεκριμένα οι παραγωγοί ελιάς Καλαμών, πρώιμου καρπουζιού, ανοιξιάτικης πατάτας και θερμοκηπιακών κηπευτικών Κρήτης.

Μάλιστα, χθες, ενεργοποιήθηκε και η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το συνολικό ύψος του πακέτου ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 39,61 εκατ. ευρώ και θα διατεθεί σε 27.514 παραγωγούς.


Αναλυτικά, τα ποσά που θα λάβουν οι παραγωγοί των παραπάνω προϊόντων διαμορφώνονται ως εξής:

  • Παραγωγοί ελιάς Καλαμών: 70 ευρώ ανά στρέμμα
  • Πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης: 300 ευρώ ανά στρέμμα
  • Ανοιξιάτικη πατάτα: 245 ευρώ ανά στρέμμα
  • Θερμοκηπιακή ντομάτα Κρήτης: 540 ευρώ ανά στρέμμα
  • Θερμοκηπιακό αγγούρι Κρήτης: 232 ευρώ ανά στρέμμα
  • Θερμοκηπιακή μελιτζάνα Κρήτης: 300 ανά στρέμμα

Τέλος, χθες ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται έως και την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 11:59 μ.μ. η υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών ύψους 126 εκατ. ευρώ.

«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον των ελαιοπαραγωγών για συμμετοχή στο Μέτρο 21 «Εκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 που συνεχίζει να καταγράφεται, αποφάσισε τη χορήγηση ολιγοήμερης παράτασης με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ.

Επισημαίνεται ότι έως χθες το πρωί, οπότε κι έληγε η σχετική προθεσμία, είχαν υποβληθεί πάνω από 135.000 αιτήσεις ενίσχυσης.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος (ΣΑ 28/11/20)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!