Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία μέχρι 30 Νοεμβρίου


Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρόντων των υπουργών Υγείας, Β. Κικίλια, και Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου.

"Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων", ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Όπως προσέθεσε η Νίκη Κεραμέως, θα υπάρξει εκπαιδευτική τηλεόραση από τη Δευτέρα το πρωί και τα προγράμματα θα προβάλλονται από την ΕΡΤ2. Αύριο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι θα υπάρξει τηλεκπαίδευση από την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης δεν θα υπάρξει χρέωση δεδομένων.


Από την πλευρά του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Στο Δημόσιο και την αυτοδιοίκηση εφαρμόζεται λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και για τις ειδικότητες που όπου είναι εφικτό τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό. Οι υπάλληλοι στις ομάδες υψηλού κινδύνου μένουν στο σπίτι, είτε με τηλεργασία είτε κάνοντας χρήση άδειας.

Δημόσιοι υπάλληλοι που είναι γονείς με παιδί έως 15 ετών μπορούν να εργαστούν είτε με μειωμένο κατά 25% ωράριο, είτε με εναλλακτικό ωράριο, είτε με άδεια ειδικού σκοπού.

(ΣΑ 14/11/20)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!