Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ημερομηνία πληρωμής για τις προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης


Κλείδωσε όπως όλα δείχνουν η ημερομηνία που ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ξεκινήσει τη διαδικασία πίστωσης των προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες που περιμένουν να δουν λεφτά στην τράπεζα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι λίστες των δικαιούχων «έχουν κλείσει» αναφορικά με το τι κατέχει και τι δικαιούται ο καθένας και πλέον αναμένεται η παράδοση του υλικού με τις τελικές καταστάσεις στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία διαχειρίζεται τον λογαριασμό με τις επιδοτήσεις (ΕΛΕΓΕΠ).

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες θα θα περιμένουν ακόμη οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ για να δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από τις αγροτικές επιδοτήσεις και την προκαταβολή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης.


Η ημερομηνία πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται να έχει κλειδώσει για τις 22 του μήνα, ημέρα Πέμπτη, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες η διαδικασία να ξεκινήσει και λίγες ώρες νωρίτερα την Τετάρτη.

Η πληρωμή θα αφορά σε 600.000 δικαιούχους που έκαναν για το 2020 αίτηση ΟΣΔΕ για την ενιαία ενίσχυση.

Πάντως από το ΥΑΑΤ εκτιμούν ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν σίγουρα στις 22 Οκτωβρίου, δηλαδή την Πέμπτη και στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να πληρώσει την πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης έως 23 Οκτωβρίου. Η πίστωση της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης του 2020, εκτιμάται γύρω στα 750 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει Πέμπτη, τότε τα λεφτά θα είναι διαθέσιμα το απόγευμα της ίδιας μέρας στα ΑΤΜ και στα γκισέ των τραπεζών την επόμενη μέρα, Παρασκευή.

Πηγή (ΤΡ 20/10/20)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!