Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Διπλή παράταση για τις εισφορές των πληττόμενων επιχειρηματιών έως 30/4/21


Με δύο Αποφάσεις ο Υπ. Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης παρατείνει κατά 5 μήνες την προθεσμία καταβολής των εισφορών Φεβρουαρίου - Μαΐου 2020 για τους πληττόμενους εργοδότες και τους πληττομένους επαγγελματίες αντίστοιχα. Έτσι οι εν λόγω εισφορές θα μπορούν να πληρωθούν έως τις 30 Απριλίου του 2021.

Πιο αναλυτικά, σε σχέση με τις εισφορές του παραπάνω 4μηνου για τους πληττόμενους εργοδότες προβλέπεται πως "παρατείνονται μέχρι και 30/04/2021 για τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες οι προθεσμίες καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών περιόδων απασχόλησης Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2020, για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του νέου κορωνοϊού COVID-19".


Σε σχέση με τις εισφορές των πληττομένων επαγγελματιών, προβλέπεται πως "παρατείνονται έως και 30/04/2021 οι προθεσμίες καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών περιόδων απασχόλησης Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2020, καθώς και τυχόν δόσεων οφειλής από συμπληρωματική εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών προηγούμενων ετών, για τις οποίες έχει χορηγηθεί δυνατότητα παράτασης καταβολής, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του νέου κορονοϊού COVID-19".

(ΠΕ 1/10/20)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!