Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Κτηματολόγιο: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες κατά την ανάρτηση των στοιχείων



Μετά τη δήλωση των στοιχείων στο κτηματολόγιο, έρχεται η ώρα του ελέγχου των στοιχείων από τους πολίτες. Σταδιακά στις περιοχές όπου η συλλογή στοιχείων πραγματοποιήθηκε το 2017-2018 (μαζί με κάποιες παλαιότερες που είχαν… ξεμείνει) ξεκινά το στάδιο της ανάρτησης. Ένα στάδιο στο οποίο η συμμετοχή των πολιτών είναι μεγάλης σημασίας, καθώς πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία για διορθώσεις ή αλλαγές.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ανάρτηση τα κτηματολογικά στοιχεία που προέρχονται από έντεκα περιφερειακές ενότητες της χώρας, ανάμεσα στις οποίες και η Λάρισα, για την οποία υπάρχουν τα στοιχεία που αφορούν στο υπόλοιπο όλης της περιφερειακής ενότητας (62 προκαποδιστριακοί ΟΤΑ). Έχουν καταγραφεί 237.547 ιδιοκτησιακά δικαιώματα που συνελέγησαν το 2016. Η διαδικασία της ανάρτησης διαρκεί δύο μήνες για τους κατοίκους του εσωτερικού (συνήθως παρατείνεται κατά ένα μήνα τουλάχιστον) και τέσσερις για τους κατοίκους εξωτερικού.



Σύμφωνα με την «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων πραγματοποιείται για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου ψηφιακά: οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν το www.ktimatologio.gr, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και να ελέγξουν τα στοιχεία τους ή να ζητήσουν τη διόρθωσή τους, υποβάλλοντας αίτηση. Αν πάλι ο πολίτης επιθυμεί να ενημερωθεί ή να καταθέσει αίτηση διόρθωσης αυτοπροσώπως, τότε θα πρέπει να κλείσει ραντεβού στο γραφείο κτηματογράφησης.

(ΣΑ 19/9/20)




Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!