ΕΡΓΑΝΗ: Έως 31/10 η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων επιχειρήσεων - εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα * ΕΛΣΤΑΤ: Στα 183,6 δισ. ευρώ το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2019 * Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. ευρώ στο 9μηνο * Παράταση έως 20/10 για την εγγραφή καλλιτεχνών στην πλατφόρμα για τα μέτρα στήριξης * ΕΡΓΑΝΗ: 38.529 νέες θέσεις απασχόλησης τον Σεπτέμβριο - Στις 259.421 οι προσλήψεις * ΕΛΣΤΑΤ: Στο -2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,8% η ανεργία τον Ιούλιο * Από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου η χειμερινή ώρα (-1) * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

19/9/20

Κτηματολόγιο: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες κατά την ανάρτηση των στοιχείωνΜετά τη δήλωση των στοιχείων στο κτηματολόγιο, έρχεται η ώρα του ελέγχου των στοιχείων από τους πολίτες. Σταδιακά στις περιοχές όπου η συλλογή στοιχείων πραγματοποιήθηκε το 2017-2018 (μαζί με κάποιες παλαιότερες που είχαν… ξεμείνει) ξεκινά το στάδιο της ανάρτησης. Ένα στάδιο στο οποίο η συμμετοχή των πολιτών είναι μεγάλης σημασίας, καθώς πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία για διορθώσεις ή αλλαγές.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ανάρτηση τα κτηματολογικά στοιχεία που προέρχονται από έντεκα περιφερειακές ενότητες της χώρας, ανάμεσα στις οποίες και η Λάρισα, για την οποία υπάρχουν τα στοιχεία που αφορούν στο υπόλοιπο όλης της περιφερειακής ενότητας (62 προκαποδιστριακοί ΟΤΑ). Έχουν καταγραφεί 237.547 ιδιοκτησιακά δικαιώματα που συνελέγησαν το 2016. Η διαδικασία της ανάρτησης διαρκεί δύο μήνες για τους κατοίκους του εσωτερικού (συνήθως παρατείνεται κατά ένα μήνα τουλάχιστον) και τέσσερις για τους κατοίκους εξωτερικού.Σύμφωνα με την «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων πραγματοποιείται για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου ψηφιακά: οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν το www.ktimatologio.gr, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και να ελέγξουν τα στοιχεία τους ή να ζητήσουν τη διόρθωσή τους, υποβάλλοντας αίτηση. Αν πάλι ο πολίτης επιθυμεί να ενημερωθεί ή να καταθέσει αίτηση διόρθωσης αυτοπροσώπως, τότε θα πρέπει να κλείσει ραντεβού στο γραφείο κτηματογράφησης.

(ΣΑ 19/9/20)
Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!