ΕΡΓΑΝΗ: Έως 31/10 η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων επιχειρήσεων - εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα * ΕΛΣΤΑΤ: Στα 183,6 δισ. ευρώ το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2019 * Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. ευρώ στο 9μηνο * Παράταση έως 20/10 για την εγγραφή καλλιτεχνών στην πλατφόρμα για τα μέτρα στήριξης * ΕΡΓΑΝΗ: 38.529 νέες θέσεις απασχόλησης τον Σεπτέμβριο - Στις 259.421 οι προσλήψεις * ΕΛΣΤΑΤ: Στο -2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,8% η ανεργία τον Ιούλιο * Από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου η χειμερινή ώρα (-1) * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

21/9/20

Δεκαήμερο φορολογικών υποχρεώσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτωνΔεν έχουν τέλος οι φορολογικές υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που πρέπει να διευθετήσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Εκτός από τη δήλωση των «ξεχασμένων» τετραγωνικών στους δήμους, την τακτοποίηση των αυθαίρετων επιφανειών, την υποβολή δήλωσης COVID για τα «χαμένα» ενοίκια, την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, όσοι ενοικιάζουν ακίνητα θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα μισθωτήρια συμβόλαια που βρίσκονται σε ισχύ.


Όσα μισθωτήρια έχουν λήξει θα πρέπει να δηλωθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, γιατί διαφορετικά η μίσθωση θεωρείται ότι εξακολουθεί να ισχύει και οι φορολογούμενοι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν μπλεγμένοι σε περιπέτειες με την εφορία.

Η ΠΟΜΙΔΑ βλέποντας τις πολλές υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων έστειλε επιστολή στον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή με την οποία ζητεί παράταση της δήλωσης των μισθώσεων έως το τέλος του έτους.

(ΔΕ 21/9/20)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!