Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Όλες οι προθεσμίες δηλώσεων και καταβολών για τους πληττόμενους εργοδότες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου



Αντίστροφη μέτρηση έως 10 ημερών ξεκινά από σήμερα για τη λήξη μιας σειράς κρίσιμων προθεσμιών που αφορούν στους πληττόμενους εργοδότες.

Αυτές χωρίζονται σε τρεις βασικές ομάδες:

· Στην πρώτη ομάδα ανήκουν οι προθεσμίες που αφορούν στις δηλώσεις για την ένταξη των εργαζομένων τους στους μηχανισμούς επιδότησης εισφορών ("Συν-Εργασία", αναστολή συμβάσεων κλπ.) για τον μήνα Αύγουστο.

· Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν προθεσμίες που αφορούν στην καταβολή των εισφορών των εργαζομένων που εντάχθηκαν στους εν λόγω μηχανισμούς ("Συν-Εργασία", αναστολή συμβάσεων κλπ.) το δίμηνο Ιουνίου -Ιουλίου.

· Στην τρίτη ομάδα, τέλος, ανήκουν, προθεσμίες που αφορούν στην καταβολή υπό αναστολή εισφορών.


Πιο αναλυτικά:

· Έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μπορούν οι πληττόμενοι εργοδότες να καταβάλουν τις υπό αναστολή εισφορές του Φεβρουαρίου 2020. Επίσης οι πληττόμενοι επαγγελματίες μπορούν να καταβάλλουν την 1η δόση (επί συνόλου 4) των υπό αναστολή εισφορών του Φεβρουαρίου -Μαρτίου 2020.

Εναλλακτικά, μπορούν να τις καταβάλλουν έως την 30η Απριλίου 2021 ή να τις εντάξουν σε ρύθμιση 12 άτοκων ή 24 έντοκων δόσεων.

· Έως τις 30 Σεπτεμβρίου, επίσης, πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις των εργοδοτών που είχαν το Μάρτιο -Ιούνιο 2020 μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι για ένταξη εργαζομένων τους στο μηχανισμό "Συν-Εργασία" για τον Αύγουστο. Όσοι μισθωτοί ενταχθούν στη "Συν-Εργασία", θα επωφεληθούν από την καταβολή του 60% της απώλειας του μισθού τους από το κράτος. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, θα επωφεληθούν από την κάλυψη του 100% του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στον μισθό που χάνεται.

Οι πληττόμενες εργοδότες που επιθυμούν να θέσουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους, για το μήνα Αύγουστο, πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις έως τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ το προσωπικό τους έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Όσοι εργαζόμενοι βγουν σε αναστολή θα λάβουν αποζημίωση 534 ευρώ, ενώ θα καλυφθούν οι εισφορές τους από το κράτος.

Μονομερείς δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις - εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων, πρέπει να υποβληθούν έως 30 Σεπτεμβρίου.

· Έως τις 28 Σεπτεμβρίου, πρέπει από πλευράς εργοδοτών να γίνει ηλεκτρονική υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων Ιουνίου 2020 και Ιουλίου 2020 και η καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, για τις εξής κατηγορίες:

-Τους εργαζόμενους, που έχουν ενταχθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2020 στο Μηχανισμό "Συν-Εργασία".

-Τους εποχικά εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, για τους οποίους ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας τους τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020.

-Τους εποχικά εργαζόμενους - χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης - που επαναπροσλήφθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020 από εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.

Έως την ίδια ημερομηνία (28 Σεπτεμβρίου) πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση Ιουλίου 2020 και να καταβληθούν οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές για εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα, υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστων εσόδων τους, κατά το 3ο τρίμηνο του έτους 2019 και στους κλάδους των αεροπορικών μεταφορών, ενταγμένων ή μη στο Μηχανισμό "Συν-Εργασία".

Πηγή (ΔΕ 21/9/20)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!