ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το 2019 * ΟΔΔΗΧ: Στις 4 Νοεμβρίου η δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων * Παγώνει η πληρωμή του ΦΠΑ για έξι μήνες στις «κόκκινες» περιοχές * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1,1 δισ. οι καταθέσεις ιδιωτών - Στα 163,75 δισ. ευρώ * Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. στο 9μηνο * Στα 333,7 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος το δεύτερο τρίμηνο * Από 1-14 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις - Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 1/11 * ΟΑΕΔ: Στις 978.895 οι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

10/8/20

Νέα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού – Ματαιώνεται η ΔΕΘ, σε ποιες περιοχές τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν τα μεσάνυχτα


Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί αποφασίσθηκε:

α. Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 25η ΔΕΘ, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη στη καθιερωμένη ομιλία στις 5 Σεπτεμβρίου σε περιορισμένο αριθμό ακροατών.

β. Από 17 Αυγούστου η είσοδος στην Ελλάδα θα πραγματοποιείται μόνο με την προσκόμιση αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία.

γ. Για τα χερσαία σύνορα από 17 Αυγούστου, η είσοδος στην Ελλάδα θα πραγματοποιείται μόνο με την προσκόμιση αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όλους όσους εισέρχονται στην Ελλάδα.δ. Από 16/8 μπαίνει πλαφόν 750 ατόμων/ημέρα στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς.

ε. Αναστέλλεται σε όλη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

στ. Από 11-23/8 απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα τις 7 το πρωί στις περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

(ΔΕ 10/8/20)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!