Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

4 νέοι διαγωνισμοί για 1.644 προσλήψεις στο Δημόσιο – Οι ειδικότητες και τα κριτήρια


Την πρόσληψη 1.644 μόνιμων και συμβασιούχων υπαλλήλων στο Δημόσιο προβλέπουν τέσσερις νέες προκηρύξεις που ετοιμάζονται προκειμένου να εκδοθούν από τον Σεπτέμβριο.

Οι περισσότερες μόνιμες θέσεις (1.012) αφορούν στα καταστήματα κράτησης με δύο προκηρύξεις, ενώ θα προσληφθούν άλλοι 480 συνοριακοί φύλακες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 152 μόνιμοι στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας.

Με το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας» που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των καταστημάτων κράτησης, καθώς σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην ασφάλεια των καταστημάτων κράτησης καθιστούν αναγκαία τη θεσμοθέτηση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ταχεία κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.



754 σωφρονιστικοί και φρουροί στα καταστήματα κράτησης

Σε 381 αναγκαίες προσλήψεις στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας και άλλες 373 θέσεις, για τις οποίες η έγκριση θα είναι άμεση, προχωρεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για τους νέους διορισμούς, προκειμένου να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα ακολουθηθεί η διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ που ίσχυσε στην πρόσληψη των ειδικών φρουρών. Θα καλυφθούν ειδικότητες όπως ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων και ΠΕ Ψυχολόγων, ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας, ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης.

Το προσωπικό που προσλαμβάνεται για τη φρούρηση μεριμνά για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας του καταστήματος κράτησης, συμβάλλει στην ομαλή διαβίωση των κρατουμένων και συντείνει με την εν γένει συμπεριφορά του στη διασφάλιση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην ενίσχυση του αυτοσεβασμού και της συναίσθησης της κοινωνικής ευθύνης τους εν όψει και της απόλυσής τους.

258 μόνιμοι στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας

Ετοιμη, εδώ και καιρό, είναι και η νέα προκήρυξη για 258 μόνιμους στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας, που παρέμενε στα συρτάρια του ΑΣΕΠ. Ηδη έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο πίνακας θέσεων που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998. Συνολικά θα γίνουν επιπλέον σε δεκαοκτώ (18) προσλήψεις ως εξής: α) Ατομα με Ειδικές Ανάγκες 4, β) Πολύτεκνοι 3, γ) Εθνική Αντίσταση 2, δ) Εμμεση ΑμεΑ 2, ε) Ανάπηροι πολέμου και τέκνα τους κ.λπ. 2 και στ) Τρίτεκνοι 5.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω πώς κατανέμονται οι υπόλοιπες θέσεις:

1. Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: α) Κλάδος ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων, θέσεις οκτώ (8), β) Κλάδος ΠΕ Ιατρών, θέσεις τρεις (3), γ) Κλάδος ΠΕ Οδοντιάτρων, θέση μία (1), δ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνιολόγων, θέσεις τρεις (3), ε) Κλάδος ΠΕ Εγκληματολόγων, θέσεις δύο (2), στ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις δύο (2), ζ) Κλάδος ΠΕ Ψυχολόγων, θέσεις τρεις (3).

2. Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: α) Κλάδος ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, θέσεις έξι (6), β) Κλάδος ΤΕ Πληροφορικής, θέση μία (1), γ) Κλάδος ΤΕ Μηχανικών, θέσεις τρεις (3), δ) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις τέσσερις (4), ε) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Νοσηλευτικής, θέσεις έξι (6).

3. Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: α) Κλάδος ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, θέσεις έξι (6), β) Κλάδος ΔΕ Τεχνικού, θέσεις τέσσερις (4), γ) Κλάδος ΔΕ Οδηγών, θέσεις τρεις (3), δ) Κλάδος ΔΕ Νοσηλευτικής, θέσεις δύο (2), ε) Κλάδος ΔΕ Φύλαξης, θέσεις εκατόν τρεις (103), στ) Κλάδος ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, θέσεις ενενήντα οκτώ (98).

480 προσλήψεις συνοροφυλάκων ορισμένου χρόνου

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την πρόσληψη 480 νέων συνοροφυλάκων ορισμένου χρόνου. Η νέα προκήρυξη αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα. Η αύξηση των οργανικών θέσεων αποσκοπεί στην αποτελεσματική φύλαξη των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ), που λειτουργούν σε Αττική, Κόρινθο, Ξάνθη και Δράμα, όπου κρατούνται παράτυποι μετανάστες.

Εκτός των άλλων, οι υποψήφιοι για τις θέσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, να είναι απόφοιτοι λυκείων όλων των τύπων, να μη φέρουν τατουάζ σε εμφανές σημείο -είτε με τη χειμερινή είτε με τη θερινή στολή- ή το περιεχόμενό του να είναι ουδέτερο και να μην προκαλεί, να είναι ύψους πάνω από 1,70 (άνδρες και γυναίκες), να έχουν τα σωματικά και ψυχικά προσόντα και να μην έχουν καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα, ενώ οι άνδρες πρέπει να έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία τους.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός της ΕΛ.ΑΣ. θα πριμοδοτεί την εντοπιότητα, καθώς δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν Ελληνες και Ελληνίδες πολίτες που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές όπου θα προκηρυχθούν οι θέσεις.

152 μόνιμοι στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας

Νέα προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση 152 μόνιμων θέσεων στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών πρόσληψης εκατόν πενήντα δύο (152) ατόμων, με μόνιμη σχέση εργασίας ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, σε ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς εποπτευόμενους από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας, εκ των οποίων οι εκατόν είκοσι δύο (122) αφορούν σε θέσεις Ειδικού Επιστημονικού και Τεχνικού Προσωπικού και οι τριάντα (30) σε θέσεις Διοικητικού Προσωπικού. Παράλληλα, με την ίδια απόφαση καθορίστηκαν οι θέσεις που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998.

Αναλυτικά, στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας θα προσληφθεί ένας από την κατηγορία ΑΜΕΑ ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού (Οικονομικές Επιστήμες), στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστήμων Δημόκριτος (ΝΠΔΔ) θα προσληφθεί ένας από την κατηγορία πολυτέκνων ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού (Οικονομολόγος/Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων) και στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ (ΝΠΔΔ) θα προσληφθεί από την κατηγορία των τριτέκνων ένας ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού (Λογιστική Διαχείριση Ερευνητικών Προγραμμάτων).

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος (ΤΡ 4/8/20)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!