Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης - μπαρ μετά τα μεσάνυχτα έως 24 /8 και στην Περιφέρεια Αττικής (upd)


Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε τα στοιχεία δείχνουν αυξημένη διασπορά σε ορισμένες περιοχές, κυρίως τουριστικές και μάλιστα αυτή αφορά κυρίως σε νεότερες ηλικίες.



Το νέο πακέτο μέτρων προβλέπει:

  • Έως 24/08, όριο 50 ατόμων σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, με εξαίρεση τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες (σε εστιατόρια, θέατρα, σινεμά).
  • Έως 24/08 απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδαση από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβανομένου και των νησιών του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα. Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στις οποίες ισχύει τόσο το όριο 50 ατόμων σε δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις όσο και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδαση από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί ανήκουν: Π.Ε. Κρήτης, Π.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Π.Ε. Αττικής. Οι Π.Ε Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής Λάρισας και Κέρκυρας, και οι δήμοι Μυκόνου, Πάρου Σαντορίνης Βόλου Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου. Ζακύνθου και Κω.
  • Εφαρμογή ειδικών μέτρων σε Πάρο και Αντίπαρο από 15/08 στις 6 το πρωί έως 24/08: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι σε χώρους εστίασης να είναι ως 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού, που επιτρέπονται ως 6 άτομα
  • Παράταση των επιπρόσθετων μέτρων στον Πόρο αλλά με κλείσιμο καταστημάτων στις 24.00
  • Υποχρεωτική μάσκα σε στρατόπεδα και δομές προσφύγων και μεταναστών
  • Οσοι γυρίζουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας πρέπει να κάνουν τεστ με ευθύνη των εργοδοτών τους
  • Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου που εργάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία ή backoffice
  • Παράλληλα, συνιστάται η χρήση μάσκας για επτά ημέρες σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

(ΠΑ 14/8/20)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!