Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους


Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού (78 τα νέα κρούσματα - τρεις νέοι θάνατοι).

Όπως ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση, από 1η έως 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, με εξαίρεση τα ιατρεία.



Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 3 έως και τις 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων.

Από Δευτέρα 3 έως Κυριακή 9 Αυγούστου, για μία εβδομάδα υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ.

Παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών έως 31 Αυγούστου, ενώ αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων και τα νοσοκομεία έως και τις 15 Αυγούστου.

Ακόμη ανακοίνωσε την αναστολή πτήσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία ως τις 15 Αυγούστου.

Η κυβέρνηση κάνει ισχυρή σύσταση για μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων, σημείωσε.

(ΠΑ 31/7/20)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!