Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Πόσο θα αυξηθούν οι προσωρινές συντάξεις – Τι αλλάζει στις πληρωμές εφάπαξ


Αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις και προκαταβολή μέρους του εφάπαξ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο Θέμα 104,6 τόνισε ότι έρχονται αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις, δηλαδή οι συνταξιούχοι που παίρνουν προσωρινή σύνταξη 50%, αυτή θα ανέβει αυτόματα στο 80%.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Βρούτσης, αλλαγές έρχονται και για το εφάπαξ. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα δίνεται προκαταβολή, κάτι που δεν συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια. «Όπως γνωρίζουμε, ποτέ δεν προβλεπόταν προκαταβολή για το εφάπαξ. Τώρα με νομοθετική παρέμβαση που έρχεται το επόμενο διάστημα (πιθανώς μέσα στον Ιούλιο) δίνουμε για πρώτη φορά προκαταβολή στους φορείς απονομής των Ταμείων σε ένα ποσοστό που θα ορίσουμε με υπουργική απόφαση».



Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «ο Ιούλιος είναι ένας μήνας καθοριστικός. Στις 9 Ιουλίου 250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα έχουν τα αναδρομικά των οκτώ μηνών τους, όπως είχαμε δεσμευτεί».

Ακόμη, ο υπουργός τόνισε ότι στο τέλος του Ιουλίου «για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις. Μετά την υλοποίηση του e-EΦΚΑ και την ενοποίηση όλων των φορέων απονομής συντάξεων, 1.250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα πάρουν την επικουρική τους νωρίτερα, περίπου 10 μέρες νωρίτερα, και την ίδια μέρα που θα πάρουν και τις κύριες».

(ΤΡ 30/6/20)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!