Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Αποζημίωση 800€: Οι τελευταίες αιτήσεις και πληρωμές για επαγγελματίες και εργαζομένους


Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να καταβληθούν τα 800 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες που αν και έχουν κάνει αιτήσεις εδώ και εβδομάδες ακόμη δεν έχουν λάβει την ειδική αποζημίωση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο δεύτερος έλεγχος των αιτήσεων που αρχικά είχαν απορριφθεί από το σύστημα. Ήδη έχουν ζητηθεί στοιχεία για το προσωπικό που απασχολούν (έως 20 άτομα) από το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας ενώ διενεργούνται διασταυρώσεις και από την ΑΑΔΕ για να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι υπόλοιπες προβλεπόμενες προϋποθέσεις (πχ ακαθάριστα έσοδα). Οι δικαιούχοι αναμένεται να ενημερωθούν για την ημερομηνία πληρωμής με email, ενώ αντίστοιχη ενημέρωση με αναλυτικά τους λόγους απόρριψης της αίτησης θα λάβουν και όσοι τελικά δεν λάβουν τα 800 ευρώ.



Εν τω μεταξύ, ανοικτό για αιτήσεις από τις ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων που εντάχθηκαν στις ομάδες λήψης ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ με την τελευταία Υπουργική Απόφαση η οποία εκδόθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα παραμείνει το σύστημα στην πλατφόρμα Supportemployees.services.gov.gr έως τις 22 Μαΐου. Πρόκειται για ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων που πλήττονται από την πανδημία, ομάδες καλλιτεχνών, αποκλειστικές νοσοκόμες αλλά και εργαζόμενοι στον αθλητισμό, όπως προπονητές.

(ΤΡ 19/5/20)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!