Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΕΤΕ: Αναστολή δόσεων έως 30/9 σε ενήμερα στεγαστικά, επαγγελματικά και καταναλωτικά δάνεια


Ακόμη πιο γενναιόδωρες διευκολύνσεις προσφέρει τους ενήμερους δανειολήπτες που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού η Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τις 7 Απριλίου και για να ενεργοποιηθούν θα πρέπει οι δανειολήπτες να απευθυνθούν στην τράπεζα.

Σε σχέση με την κεντρική συμφωνία κυβέρνησης Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), οι ρυθμίσεις της Εθνικής Τράπεζας έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Κι αυτό διότι οι μειωμένες δόσεις για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών μπορούν να ισχύουν για 9 μήνες έναντι 6 μηνών που προέβλεπε η προαναφερθείσα συμφωνία, ενώ για τους ιδιώτες η αναστολή του συνόλου των δόσεων ισχύει για 6 μήνες έναντι 3 μηνών.

Όλα τα μέτρα διευκόλυνσης

Αναλυτικότερα, από τις 7 Απριλίου, οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

Ι. ΜΕΣΑΙΕΣ & ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Για τη διευκόλυνση των Μεσαίων και Μεγάλων επιχειρήσεων, η Εθνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία έχει επηρεαστεί από την υγειονομική κρίση και υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, να μεταθέσουν την καταβολή μέρους ή και του συνόλου των δόσεων του κεφαλαίου (χρεολύσια) των δανείων τους, για την περίοδο 1/3/2020 έως 31/12/2020.

Η διευκόλυνση αυτή θα εξετάζεται κατόπιν αιτήματος των επιχειρήσεων και μπορεί να πραγματοποιείται:

· με μετάθεση του συνόλου ή μέρους των δόσεων στο τέλος της διάρκειας του δανείου ή/ και

· με προσαύξηση των επόμενων δόσεων του δανείου ή/και

· με αντίστοιχη αύξηση της διάρκειας του δανείου

Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη εγκρίνει την ανανέωση όλων των ορίων χρηματοδοτήσεων, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, που λήγουν εντός του α΄ εξαμήνου, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2020 με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Αιτήσεις προς ένταξη στα συγκεκριμένα μέτρα διευκόλυνσης, μπορούν να υποβληθούν μέσω σχετικής επικοινωνίας (τηλεφωνικής ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) με τον αρμόδιο υπεύθυνο πελατείας, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα της τράπεζας.



ΙΙ. ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δίνει τη δυνατότητα σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που εμπίπτουν στους ως ανω κλάδους και υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, να μεταθέσουν την καταβολή του συνόλου των δόσεων του κεφαλαίου (χρεολύσια) των δανείων τους για την περίοδο 1/3/20 μέχρι 31/12/20, με αντίστοιχη αύξηση της διάρκειας του δανείου.

Παράλληλα, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη εγκρίνει ανανέωση όλων των ορίων χρηματοδότησης που λήγουν από την 1η Μαρτίου έως και 31 Μαΐου για τρεις μήνες από την ημερομηνία λήξης τους με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Η ένταξη στα παραπάνω μέτρα στήριξης είναι πολύ απλή, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα της τράπεζας, απλά με την υποβολή αιτήματος στην εφαρμογή Internet Banking ή με mail στη διεύθυνση: mmeanastoli@nbg.gr.

ΙΙΙ. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας ότι πολλοί ενήμεροι ιδιώτες και ελεύθεροι επαγγελματίες πελάτες της, που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση δυσκολεύονται να συνεχίσουν να καταβάλουν τη δόση του δανείου τους, ανακοινώνει την δυνατότητα αναστολής καταβολής δόσεων μέχρι τις 30.9.2020.

Η διευκόλυνση αυτή ισχύει για όλους τους δανειολήπτες που υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, έχουν υποστεί σημαντική μείωση εισοδήματος λόγω της υγειονομικής κρίσης και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης.

Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απλή και ανέξοδη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν το αίτημά τους τηλεφωνικά στο 2104859222. Για την προστασία των πελατών και των εργαζομένων της, η Εθνική Τράπεζα επισημαίνει ότι αιτήματα δεν θα εξυπηρετούνται από το Δίκτυο Καταστημάτων της.

(ΤΡ 7/4/20)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!