Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Τρίμηνη αναστολή δόσεων προσφέρει σε δανειολήπτες η Intrum


Με ένα τηλεφώνημα και χωρίς την γραφειοκρατία της αίτησης, των βεβαιώσεων και των αποδεικτικών η εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων Intrum Hellas – η οποία ανήκει κατά 20% στην τράπεζα Πειραιώς και διαχειρίζεται πάνω από 27 δισ. ευρώ NPEs της τράπεζας – δίνει 3μηνη αναστολή δόσεων σε όσους πελάτες της-δανειολήπτες (φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίους) ήταν ενήμεροι στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η ίδια στρατηγική θα εφαρμοσθεί και στους πελάτες του corporate υπό τον όρο πάντα ότι τα δάνεια ήταν ενήμερα στα τέλη Φεβρουαρίου. Η διοίκηση της Intrum Hellas προχωρά για τους εν λόγω δανειολήπτες στην 3μηνη αναστολή του συνόλου της δόσης (τόκων και κεφαλαίου) χωρίς να τους ζητά να προσκομίσουν βεβαιώσεις ότι πλήττονται οικονομικά από την κρίση του κορωνοϊού. Το μέτρο δεν αφορά σε όσους δανειολήπτες εργάζονται σε εταιρείες που δεν πλήττονται.



Τους εμπιστευόμαστε!
«Ο δανειολήπτης που πλήρωσε κανονικά την δόση του Φεβρουαρίου – δηλαδή είναι ενήμερος – έχει αποδείξει εκ των πραγμάτων ότι είναι σταθερός στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων του και δεν προσπαθεί να ξεγελάσει εκμεταλλευόμενος την κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού», αναφέρει πηγή και προσθέτει: «Εξάλλου, τους γνωρίζουμε. Μετά το αίτημά τους, το οποίο δεν χρειάζεται να το κάνουν στο κατάστημα, αλλά με ένα τηλεφώνημα, ελέγχουμε το προφίλ του και μπορούσε γρήγορα τον τσεκάρουμε, όπως και την εταιρεία στην οποία απασχολείται». Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού διατρέχει σχεδόν οριζόντια το σύνολο των εταιρειών κάτι που αποδεικνύει και ο συνεχής εμπλουτισμός των ΚΑΔ.

Προετοιμασία
Η εταιρεία σε συνεργασία με τη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς ετοιμάζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες και, για τις «αναγκαίες», όπως τις χαρακτηρίζουν, αναδιαρθρώσεις δανείων που θα χρειασθεί να γίνουν μετά την λήξη της καραντίνας καθώς τότε για αρκετές επιχειρήσεις.

«Μετά το πέρας της καραντίνας οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν χρόνο για να συνέλθουν, γι' αυτό προετοιμαζόμαστε από τώρα», αναφέρει η ίδια πηγή δίνοντας το στίγμα της τεράστιας δουλειάς που πρέπει να γίνει από το τραπεζικό σύστημα τους επόμενους μήνες.

Πηγή (ΠΑ 27/3/20)



Financial & Law
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!