ΕΟΔΥ: 1884 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - 83 οι νεκροί * Διακόπηκε το Eurogroup - Θα συνεχιστεί την Πέμπτη * Έως 24 Απριλίου η άδεια ειδικού σκοπού * Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ αυτήν την Κυριακή * ΟΔΔΗΧ: 487,5 εκατ. ευρώ άντλησε από δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας με επιτόκιο 0,29% * e-ΕΦΚΑ: Στα 1.142,69 ευρώ ο μέσος μισθός τον Σεπτέμβριο του 2019 * ΟΑΕΔ: Παράταση έως 24/4 για τις αιτήσεις στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1 δισ. οι καταθέσεις ιδιωτών τον Φεβρουάριο * Στο covid19.gov.gr όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

25/3/20

Κορωνοϊός: Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν οι λαϊκές αγορές


Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν οι λαϊκές αγορές στην περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού άφησε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου εφαρμόζονται τα νέα μέτρα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, όπου η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι 5 μέτρα ενώ βάσει των μέτρων που έχουν αποφασιστεί έχουν μειωθεί κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί. Επίσης έως τι 25 Απριλίου ανεστάλη προσωρινά η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια.

Στη Θεσσαλονίκη οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών των Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και του σωματείου μικροπωλητών αποφάσισαν από αύριο 26 Μαρτίου και εναλλάξ ανά εβδομάδα οι πωλητές λαϊκών αγορών να προσέρχονται με τη διαδικασία μονά/ζυγά.Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων, ενώ για τα αντισηπτικά είπε πως από την ερχόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

"Η παραγωγική επάρκεια της χώρας είναι 550.000 τεμάχια την ημέρα και η ζήτηση έφθασε τα 1,5 εκατ. τεμάχια", ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης σημειώνοντας ότι στην παραγωγή αντισηπτικών "μπαίνουν" και άλλες βιομηχανίες που μέχρι σήμερα δεν παρήγαγαν τέτοια προϊόντα.

Σε ότι αφορά τα σούπερ μάρκετ, αυτά θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 29 Μαρτίου ενώ από αύριο Πέμπτη 26 Μαρτίου έως και το Σάββατο 25 Απριλίου, θα λειτουργούν από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 7:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 7:00 έως τις 20:00.

Ωστόσο δεν αποκλείεται το ωράριο αυτό να μεταβληθεί αν απαιτηθεί, κάτι που επιβεβαίωσε εμμέσως και ο υφυπουργός ο οποίος δήλωσε ότι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων θα εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση.

(ΤΕ 25/3/20)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!