Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Προσφορές «Μένουμε Σπίτι» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις


Προσφορές σε ποσοστό μέχρι και 50% σε επιλεγμένα είδη που σχετίζονται με την τηλεργασία και την κατ’ οίκον… ψυχαγωγία και δωρεάν μεταφορικά παρέχουν οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τους, ενισχύοντας την καμπάνια #μένουμε σπίτι για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παράλληλα, εκπτώσεις μέχρι και 50% προσφέρουν εταιρίες αθλητικών ειδών τόσο σε προϊόντα ρουχισμού και υπόδησης όσο και σε όργανα γυμναστικής.

Αντίστοιχα, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν ανακοινώσει προσφορές στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, οι οποίες περιλαμβάνουν επιπλέον χρόνο ομιλίας και data χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αλλά και δωρεάν πρόσβαση σε συνδρομητικό περιεχόμενο για τους συνδρομητές τους ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarity (ψηφιακή αλληλεγγύη) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, της εργασίας και της ψυχαγωγίας από το σπίτι για όσο διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά, η αλυσίδα Public προσφέρει εκπτώσεις έως 30% σε λάπτοπ και μέχρι 25% σε «περιφερειακά» αξεσουάρ (π.χ. κάμερες για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές κ.λπ.), λόγω των αυξημένων αναγκών στην εργασία εξ αποστάσεως, ενώ οι μειώσεις τιμών σε τηλεοράσεις και παιχνίδια για ψυχαγωγία αγγίζουν ακόμα και το 50%.

Αντίστοιχα, η Media Markt προσφέρει δωρεάν παράδοση για κάθε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική παραγγελία μέχρι τις 31 Μαρτίου και δυνατότητα πληρωμής σε έως και 48 άτοκες δόσεις. Οι εκπτώσεις σε λάπτοπ φτάνουν μέχρι και το 25%, ενώ σε ορισμένα είδη παρέχει και την επιλογή της αυθημερόν παράδοσης. Παράλληλα, σε οικιακές συσκευές (π.χ. πλυντήρια) οι μειώσεις τιμών κυμαίνονται στο 25%, σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας (θερμόμετρα, πιεσόμετρα κ.λπ.) οι εκπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 41% και σε air condition έως και 40% και έως 48 άτοκες δόσεις. Επιπλέον, η αλυσίδα έχει ειδικές εκπτώσεις σε μεγάλη ποικιλία τηλεοράσεων, μικροσυσκευών, αλλά και σε οθόνες, εκτυπωτές, περιφερειακά κ.λπ. για εργασία από το σπίτι.

Την ίδια ώρα, η αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος προσφέρει λάπτοπ με όφελος έως και 25% και έως 36 άτοκες δόσεις, τάμπλετ με έκπτωση έως 43% και μελάνια με 25%, ενώ ειδικές προσφορές παρέχει σε λευκές ηλεκτρικές συσκευές. Για κονσόλες παιχνιδιών δίνει δωροεπιταγή 50 ευρώ για την επόμενη αγορά και δώρα αξίας έως 80 ευρώ σε παιχνίδια.

Αντίστοιχες προσφορές έχει και το Πλαίσιο, παρέχοντας δωρεάν κατ’ οίκον παραδόσεις για αγορές από 35 ευρώ και πάνω.



Τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι

Επειτα από κάλεσμα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους να εξετάσουν ποιες από τις υπηρεσίες που παρέχουν συνδρομητικά μπορούν να διατεθούν δωρεάν με έμφαση σε αυτές που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία, την εκπαίδευση, αλλά και την ψυχαγωγία, και ακολουθώντας αντίστοιχα παραδείγματα του εξωτερικού, οι πάροχοι ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR.

Ετσι, η Cosmote προσφέρει δωρεάν 15 GB για 30 ημέρες σε όλους τους πελάτες κινητής, συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής – ιδιώτες και επαγγελματίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενεργοποιήσουν το δωρεάν πακέτο, έως και τις 31 Μαρτίου, μέσα από τις εφαρμογές My Cosmote App και WHAT’SUP App.

Επίσης, για τους συνδρομητές της που βρίσκονται στην Ιταλία και την Ισπανία, η Cosmote παρέχει 300 λεπτά ομιλίας από τις δύο χώρες προς Ελλάδα, 300 SMS και 1 GB για διάστημα δύο εβδομάδων.

Αντίστοιχα, η Cosmote TV προσφέρει το πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ και εκπομπές του Cosmote History HD, ελεύθερα για όλους, μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Από την πλευρά της, η Vodafone παρέχει στους ιδιώτες πελάτες της 400 δωρεάν λεπτά ομιλίας σε όλα τα προγράμματα σταθερής για κλήσεις από σταθερό προς κινητά στην Ελλάδα και διεθνή σταθερά 47 χωρών, καθώς και έκπτωση 50% σε όλα τα συμπληρωματικά πακέτα δεδομένων κινητής GigaBoost.

Επιπλέον, οι συνδρομητές του βασικού πακέτου VodafoneTV θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο του παιδικού περιεχομένου της υπηρεσίας για τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ διαθέτει και αποκλειστικές προσφορές για πρόσβαση στην πλατφόρμα μάθησης Brainy, καθώς και δωρεάν STEM μαθήματα και δημιουργική απασχόληση μαθητών με DIY δραστηριότητες, μέσω της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.generationnext.vodafone.gr του Ιδρύματος Vodafone.

Σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις η Vodafone προσφέρει και πάλι 400 δωρεάν λεπτά ομιλίας σε όλα τα προγράμματα ADSL και VDSL για κλήσεις από σταθερό προς κινητά στην Ελλάδα και διεθνή σταθερά 47 χωρών, καθώς και 50% έκπτωση σε όλα τα συμπληρωματικά πακέτα δεδομένων κινητής GigaBoost.

Οι επαγγελματίες πελάτες της Vodafone μπορούν, επίσης, να εγγραφούν και στο πρόγραμμα VodafoneSmartWorking με δωρεάν τους τρεις πρώτους μήνες, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία της επιχείρησής τους, ακόμα και όταν όλα τα στελέχη πρέπει να εργαστούν από το σπίτι. Η προσφορά αφορά νέες συνδέσεις Office Every where, που περιλαμβάνει: Vodafone Mobile Broad band 5GB, Office 365 Premium με τη σουίτα εργαλείων του Office και το MicrosoftTeams και το Vodafone Secure Device Management.

Στο μεταξύ, η WIND προσφέρει δωρεάν data 15 GB σε όλους τους ιδιώτες και επαγγελματίες συνδρομητές συμβολαίου, καρτοσύνδεσης και καρτοκινητής. Το δωρεάν πακέτο 15 GB είναι διαθέσιμο για ενεργοποίηση από την Παρασκευή 20/3 έως και τις 31/3 με ισχύ 30 ημερών, μέσα από τις εφαρμογές myWINDApp (ή από το site wind.gr), myQApp, myF2GApp.

Επίσης, παρέχει 1.500 λεπτά ομιλίας προς Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και 1.500 MB σε όλους τους συνδρομητές WIND που βρίσκονται σε Ιταλία και Ισπανία. Αυτός ο δωρεάν χρόνος ομιλίας και τα δεδομένα είναι αυτόματα διαθέσιμα ήδη από την προηγούμενη Κυριακή, 22 Μαρτίου, και για διάστημα 30 ημερών.

Παράλληλα, η εταιρία προσφέρει την υπηρεσία WIND One Pro Voice conferencing μέσω της οποίας με έναν τηλεφωνικό αριθμό και έναν κωδικό μπορεί εύκολα και γρήγορα να πραγματοποιηθεί φωνητική διάσκεψη με έως και 30 συμμετέχοντες. Η υπηρεσία WIND ΟΝΕ Pro Voice conferencing ενεργοποιείται μέσω της φόρμας http://bit.ly/WIND_form.

Τέλος, η Forthnet προσφέρει απεριόριστες κλήσεις προς κινητά σε όλες τις οικογένειες που είναι συνδρομητές της για έναν μήνα. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα, και σε όσους ιδιώτες συνδρομητές δεν είχαν πρόσβαση στο κινηματογραφικό περιεχόμενό της, να βλέπουν δωρεάν για έναν μήνα τα κανάλια Novacinema, μαζί με τις υπηρεσίες NovaOnDemand και NovaGo.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ για εξ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία

Στο πλαίσιο της «ψηφιακής αλληλεγγύης» πολλές επιχειρήσεις έχουν ανακοινώσει ειδικές προσφορές για εργασία εξ αποστάσεως, που περιλαμβάνουν δωρεάν τηλεδιασκέψεις και τεχνική υποστήριξη σε εταιρίες, ενώ μερικές παρέχουν μέχρι και δημιουργία e-shop σε καταστήματα που έχουν κλείσει λόγω των περιοριστικών μέτρων. Παράλληλα, ενισχύουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με δωρεάν υλικό εργασιών για μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ κάποιες εταιρίες προσφέρουν δωρεάν «ψηφιακά» βιβλία ή online παρακολούθηση κινηματογραφικών παραγωγών για την ψυχαγωγία των πολιτών για όσο διάστημα μένουν σπίτι. Ολες αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν αναρτηθεί στη σελίδα www.digitalsolidarity.gov.gr, στην οποία μπορούν να μπουν οι ενδιαφερόμενοι για να επιλέξουν τα ψηφιακά «εργαλεία» που θα τους ταιριάζουν.

Ενδεικτικά, η Microsoft, προκειμένου να υποστηρίξει τη δυνατότητα κυβερνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων να παραμείνουν λειτουργικοί και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις δραστηριότητές τους, διαθέτει δωρεάν για 6 μήνες τις συνδρομητικές διαδικτυακές υπηρεσίες της πλατφόρμας Office 365.

Αντίστοιχα, η Microbase, πάροχος τηλεπικοινωνιακών λύσεων και υπηρεσιών, παρέχει δωρεάν για 3 μήνες, μέχρι 30 Ιουνίου 2020, σε επιχειρήσεις την cloud υπηρεσία ePhone Voice Conference. Η υπηρεσία προσφέρει τηλεδιάσκεψη φωνής ταυτόχρονων συμμετεχόντων από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Οι συμμετέχοντες απλά καλούν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, οποιουδήποτε παρόχου, στο νούμερο της υπηρεσίας που θα εκχωρηθεί στην επιχείρηση για τον σκοπό αυτόν.

Μια άλλη εταιρία, η Lancom (www.lancom.gr) διαθέτει cloud υπηρεσίες δωρεάν για διάστημα έως και 4 μήνες, για ευέλικτη και ασφαλή εξ αποστάσεως εργασία όλων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, παρέχει την άμεση δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις να μεταφέρουν δωρεάν τα εταιρικά τους workloads (ERP, CRM, κ.λπ.) στους cloud servers της, ενώ ταυτόχρονα παρέχει και όλες τις απαραίτητες VPN συνδέσεις, για να μπορεί το ανθρώπινο δυναμικό της κάθε εταιρίας να εργαστεί με ασφάλεια εξ αποστάσεως.

Η Workable δίνει δωρεάν σε όλους τους πελάτες της την πλατφόρμα video interview για να μπορούν οι επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν υποψηφίους με τηλεδιάσκεψη.

Σε επίπεδο εκπαίδευσης, το brainy.gr αποτελεί μία online πλατφόρμα μάθησης που προσφέρει την ελεύθερη – δωρεάν πρόσβαση στο περιβάλλον των μαθημάτων που διαθέτει, σε όλους τους μαθητές της Ελλάδας, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου, για όλο το διάστημα που τα σχολεία παραμείνουν κλειστά. Περιλαμβάνει τα βασικά μαθήματα των αντίστοιχων τάξεων και τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους όλη τη σχολική ύλη των μαθημάτων, σε επίπεδο θεωρίας, ασκήσεων, επαναληπτικών διαδραστικών τεστ, καθώς και καθημερινής υποστήριξης για επίλυση αποριών από την εκπαιδευτική ομάδα του brainy.

Για την ψυχαγωγία των πολιτών διατίθεται από τις εκδόσεις «Καστανιώτη» πρόσβαση σε δωρεάν ψηφιακά βιβλία για ενήλικες και παιδιά. Τα ψηφιακά βιβλία (ebooks) του εκδοτικού οίκου διατίθενται στο πρότυπο ePub και είναι συμβατά με την πλειονότητα των συσκευών ανάγνωσης, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βασίζονται στα iOS (iPad, iPhone, iPod Touch) και Android.

Τέλος, το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρέχει δωρεάν online παρακολούθηση κινηματογραφικών παραγωγών. Πρόκειται για ντοκιμαντέρ ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου, οδοιπορικά σε περισσότερες από είκοσι πόλεις της Μικράς Ασίας, καταγραφή των θαλάσσιων ταξιδιών του ελληνικού λαού στην Κύπρο και τον Λίβανο κ.α. Στις περισσότερες από τις παραγωγές που θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό δωρεάν γίνεται χρήση τρισδιάστατων γραφικών που αναπαριστούν μνημεία και δημόσια κτίρια τα οποία δεν διασώζονται σήμερα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος (ΔΕ 30/3/20)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!