Τέλος τα πανηγύρια έως το τέλος Ιουλίου * ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Παράταση μέχρι 17 Ιουλίου για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο ΕΡΓΑΝΗ για τον Ιούνιο * Δώρο Πάσχα: Έως 20 Ιουλίου η υπεύθυνη δήλωση των επιχειρήσεων * ΕΛΣΤΑΤ: Αποπληθωρισμός 1,6% τον Ιούνιο * Στο 15,5% αυξήθηκε η ανεργία τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 625 εκατ. ευρώ από έντοκα 3 μηνών - Στο 0,01% το επιτόκιο * ΕΡΓΑΝΗ: 570.000 λιγότερες προσλήψεις το α΄εξάμηνο του 2020 * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

24/3/20

Χιλιάδες προσλήψεις-εξπρές σε δήμους και νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού


Με επιπλέον προσωπικό ενισχύονται άμεσα νοσοκομεία και δήμοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στα νοσοκομεία έχουν δρομολογηθεί χιλιάδες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκριθούν και περαιτέρω θέσεις εργασίας για να ενισχυθεί το σύστημα Υγείας. Εκτός από τις 2.000 προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, για τις οποίες έχουν γίνει οι αιτήσεις, έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής άλλες 1.254 θέσεις για νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες αιτήσεων για 383 θέσεις σε νοσοκομεία.

Παράλληλα, προσλήψεις τετράμηνης διάρκειας θα γίνουν και στους ΟΤΑ, αφού η κυβέρνηση έδωσε αυτή τη δυνατότητα στους δημάρχους, λαμβάνοντας υπόψη και ότι μεγάλο ποσοστό του προσωπικού που εργάζεται στους δήμους θα βρεθεί μακριά από την εργασία του λόγω αδειών ειδικού σκοπού, αναρρωτικών αδειών κ.λπ. Ηδη έχουν δρομολογηθεί 413 προσλήψεις σε δήμους.Δρομολογούνται νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών
Στην πρώτη γραμμή της άμυνας βρίσκονται χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές δίνοντας καθημερινά μάχη κατά του κορωνοϊού. Για την περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας η κυβέρνηση είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να επανδρώσει με επιπλέον προσωπικό τις μονάδες Υγείας όλης της χώρας. Εχουν ήδη προσληφθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες περισσότερα από 500 άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό (κυρίως νοσηλευτές) ενώ καθημερινά ο αριθμός των προσληφθέντων θα αυξάνεται. Τις προηγούμενες μέρες αναρτήθηκαν οι πίνακες με το λοιπό επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, στο ΕΚΑΒ και σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν 45.076 αιτήσεις σε διάφορες ειδικότητες (νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, πληρώματα ασθενοφόρων – διασώστες, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, μηχανικοί, γενικών καθηκόντων κ.ά.). Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων το υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση να αντλήσει προσωπικό από τους εν λόγω πίνακες. Αρχικά, η κυβέρνηση είχε κάνει λόγο για 2.000 προσλήψεις αλλά όπως φαίνεται ο αριθμός αυτός θα ανέβει κατά πολύ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Και νέες εγκρίσεις τις επόμενες μέρες
Το υπουργείο Υγείας, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες, ενημερώνει ότι έχει δρομολογήσει τη διαδικασία των εγκρίσεων για τις προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού, σύμφωνα με τα αιτήματα των νοσοκομείων, έχοντας ήδη αποστείλει στις ΥΠΕ πάνω από 1.000 εγκρίσεις προσλήψεων. Πρόκειται για μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη καθημερινά και ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στα νοσοκομεία ο αριθμός των εγκρίσεων θα αυξάνεται. Τις επόμενες μέρες οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν, γι’ αυτό το λόγο θα συνεχιστούν και οι προσλήψεις. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 54 υγειονομικοί νοσούν και 300 βρίσκονται σε καραντίνα, οπότε οι κινήσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων θα πρέπει να είναι γρήγορες, ώστε να αντικατασταθεί άμεσα το προσωπικό που νοσεί.

Επικουρικοί γιατροί
Οσον αφορά στις προσλήψεις επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, έχουν ήδη προσληφθεί πάνω από 100 ιατροί και έχουν αποσταλεί ήδη στις ΥΠΕ οι εγκρίσεις για άλλους 254. Επίσης, καθημερινά ο αριθμός των εγκρίσεων και των προσληφθέντων θα αυξάνεται. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους επικουρικούς ιατρούς συνεχίζεται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν οδηγίες και την αίτηση μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας https://www.moh.gov.gr/ ακολουθώντας το σύνδεσμο «προσλήψεις-διορισμοί» και έπειτα «επικουρικοί γιατροί». Εκεί μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση και τα πρότυπα εντύπων για κάθε υγειονομική περιφέρεια. Μαζί με την αίτησή τους οι υποψήφιοι γιατροί θα πρέπει να καταθέσουν τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου από το οποίο θα προκύπτει ότι ο κάτοχος είναι Ελληνας υπήκοος ή υπήκοος χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι σύζυγοι Ελλήνων υπηκόων ή υπηκόων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα υποβάλλουν φωτοαντίγραφο δελτίου μόνιμης διαμονής μέλους οικογένειας πολίτη της Ενωσης. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών θα υποβάλλουν φωτοαντίγραφο του δελτίου παραμονής επί μακρόν ή φωτοαντίγραφο μπλε κάρτας της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή φωτοαντίγραφο δελτίου άδειας παραμονής ομογενούς ή φωτοαντίγραφο δελτίου παραμονής δεύτερης γενιάς.
2. Φωτοαντίγραφο πτυχίου ελληνικού πανεπιστημίου ή πανεπιστημίου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο θα συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο της μετάφρασης και φωτοαντίγραφο της ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ όπου αυτό απαιτείται ή πτυχίου χώρας εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο θα συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο της μετάφρασης και φωτοαντίγραφο της ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ.
3. Φωτοαντίγραφο άδειας ή βεβαίωσης άδειας άσκησης ιατρικού ή οδοντιατρικού επαγγέλματος στη χώρα μας.
4. Αδεια χρήσης τίτλου ιατρικής ειδικότητας στη χώρα μας, που κατά την ημερομηνία υποβολής της δεν έχει παρέλθει δεκαετία από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας.
5. Βεβαίωση εγγραφής σε Ιατρικό Σύλλογο, από την οποία να προκύπτει η ασκούμενη κατά την τελευταία πενταετία ειδικότητα. 6.Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986).
7. Υπεύθυνη Δήλωση προτίμησης
8. Βεβαίωση γνώσης της ελληνικής γλώσσας (Δγ/10424/31-3-93 ΦΕΚ 263Β Υπουργική Απόφαση).
9. Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης ή βεβαίωση προϋπηρεσίας.
10. Ιατρική γνωμάτευση ή γνωμάτευση ΚΕΠΑ.

Γιατροί που επιθυμούν να εγγραφούν για πρώτη φορά, μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε μία υγειονομική περιφέρεια της προτίμησής τους (αίτηση μπορούν επίσης να υποβάλουν και οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι, αλλά όχι οι γιατροί σε παράταση εξειδίκευσης, οι αγροτικοί ιατροί και οι επικουρικοί ιατροί που υπηρετούν με παράταση θητείας).
Γιατροί που επιθυμούν να εγγραφούν για πρώτη φορά στο ΕΚΑΒ ΚΥ ή παράρτημά του μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας (αίτηση μπορούν επίσης να υποβάλουν και οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι, αλλά όχι οι γιατροί σε παράταση εξειδίκευσης και οι επικουρικοί ιατροί που υπηρετούν με παράταση θητείας).

Επισημαίνεται ότι στο ΕΚΑΒ τοποθετούνται ιατροί των ειδικοτήτων: Γενικής Ιατρικής, Αναισθησιολογίας, Καρδιολογίας, Ορθοπαιδικής, Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Χειρουργικής, Παιδιατρικής, καθώς και οι ιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας που διαθέτουν πτυχίο επάρκειας στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική.

ΟΑΕΔ: Παράταση αιτήσεων για τα προγράμματα απασχόλησης λόγω κορωνοϊού
Την πλήρη παράταση κάθε είδους προθεσμιών των προγραμμάτων απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης (νέων θέσεων εργασίας, διατήρησης θέσεων εργασίας, νέας επιχειρηματικότητας, προεργασίας, ειδικών προγραμμάτων κ.λπ.) μέχρι νεωτέρας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Η παράταση είναι καθολική και περιλαμβάνει αιτήσεις υπαγωγής, υποβολή δικαιολογητικών, υποδείξεις, προσλήψεις ωφελουμένων κ.λπ. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η απόφαση αποσκοπεί στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των εργοδοτών, των επιχειρήσεων και των ανέργων και του δημοσίου συμφέροντος. Δυνατότητα επικοινωνίας στο 11320 (αστική χρονοχρέωση), Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:30 έως τις 14:30. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε την παράταση της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας και του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων για δύο μήνες από τον ΟΑΕΔ για όσους ανέργους έληξε η χορήγησή του.

383 προσλήψεις στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι προσλήψεις εποχικών και επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Εκτός από γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, τα νοσηλευτικά ιδρύματα ενισχύονται και με βοηθητικό προσωπικό όπως φύλακες, καθαριστές, τραπεζοκόμους κ.ά.

Εως τις 2 Απριλίου οι ενστάσεις για το επικουρικό προσωπικό
Παράλληλα, οι υγειονομικές περιφέρειες ανάρτησαν τους προσωρινούς πίνακες με το επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί στα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας. Υπενθυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν σε τουλάχιστον 2.000 άτομα που θα πιάσουν άμεσα δουλειά προκειμένου να ενισχύσουν το υπάρχον προσωπικό στον αγώνα της χώρας εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι ενστάσεις όσον αφορά τη μοριοδότηση υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ εντός 15 ημερών, δηλαδή έως τις 2 Απριλίου 2020.

222 καθαριστές στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια
Στην πρόσληψη 222 εποχικών καθαριστών θα προχωρήσει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, σύμφωνα με εγκριτική απόφαση του ΑΣΕΠ. Αναλυτικά, οι θέσεις ανά Κέντρο Υγείας είναι: Κ.Υ. Αγίου Αθανασίου 1, Κ.Υ. Αγίου Μάρκου 1, Κ.Υ. Αιτωλικού 1, Κ.Υ. Αμφιλοχίας 1, Κ.Υ. Ανδρίτσαινας 1, Κ.Υ. Ανω Καλεντίνης 1, Κ.Υ. Αρεόπολης 1, Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας 1, Κ.Υ. Αστακού 1, Κ.Υ. Βάρδας 1, Κ.Υ. Βλαχιώτη 1, Κ.Υ. Βόνιτσας 1, Κ.Υ. Βουργαρελίου 1, Κ.Υ. Γαργαλιάνων 1, Κ.Υ. Γκούρας 1, Κ.Υ. Γυθείου 1, Κ.Υ. Δερβιζιάνων 1, Κ.Υ. Ζακύνθου 1, Κ.Υ. Θεσπρωτικού 1, Κ.Υ. Ιωαννίνων 1, Κ.Υ. Καλαμάτας 1, Κ.Υ. Κέρκυρας 1, Κ.Υ. Κιάτου 1, Κ.Υ. Κλειτορίας 1, Κ.Υ. Κρανιδίου 1, Κ.Υ. Λευκάδας 1, Κ.Υ. Λεωνιδίου 1, Κ.Υ. Λουτρακίου 1, Κ.Υ. Μεγαλόπολης 2, Κ.Υ. Μεσσήνης 1, Κ.Υ. Μύτικα 1, Κ.Υ. Ναυπάκτου 1, Κ.Υ. Νεμέας 1, Κ.Υ. Πραμάντων 1, Κ.Υ. Σπάρτης 1, Κ.Υ. Τομέα Πατρών 1 και Κ.Υ. Τροπαίων 1. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται: αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

35 φύλακες στην 1η ΥΠΕ Αττικής
Η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα πέντε (35) ατόμων ΔΕ προσωπικό ασφαλείας πλήρους απασχόλησης για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες φύλαξης των Κέντρων Υγείας αρμοδιότητας 1ης ΥΠΕ Αττικής, που εδρεύει στον Δήμο Αθηναίων του Νομού Αττικής. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.7 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: 1η ΥΠΕ Αττικής, Ζαχάρωφ 3 Αθήνα, Τ.Κ. 11521 (τηλ. επικοινωνίας: 2106479834). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

95 θέσεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο»
Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» ΝΠΔΔ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενενήντα πέντε (95) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες καθαριότητας, εστίασης – σίτισης και φύλαξης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», που εδρεύει στο Χαϊδάρι του Νομού Αττικής και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων: 56 ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας (Καθαριστών /στριών ), 27 ΥΕ Προσωπικού Εστίασης (Τραπεζοκόμων) και 12 ΥΕ Φυλάκων – Νυκτοφυλάκων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.7 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΝΠΔΔ, ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343, ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΤΤΙΚΗΣ, Τ.Κ. 12461, απευθύνοντάς την στo Τμήμα Γραμματείας (τηλ. επικοινωνίας: 213-2046104-106).

24 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας»
Τo Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι τεσσάρων (24) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες φύλαξης, εστίασης ή σίτισης και καθαριότητας του νοσοκομείου. Οι θέσεις είναι: 10 ΔΕ Προσωπικό Φύλαξης, 10 ΥΕ Τραπεζοκόμων και 4 ΥΕ Καθαριστών/τριών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.7 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας», Καλαβρύτων 37, Τ.Κ. 26335, Πάτρα, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Γραμματείας (τηλ. επικοινωνίας: 2613 601894).

7 καθαριστές στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου
Το Γενικό Νοσοκομείο-Kέντρο Υγείας Νάξου ανακοινώνει την πρόσληψη 7 ατόμων ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 12 μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.7 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, Χώρα Νάξου, Ταχ. Κώδ. 84300, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (τηλ. επικοινωνίας: 22853 60505).

Προσλήψεις-εξπρές στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Προσλήψεις τετράμηνης διάρκειας αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού αφού η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στους δημάρχους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 14ης Μαρτίου 2020 και λαμβάνοντας υπόψη ότι μεγάλο ποσοστό του προσωπικού που εργάζεται στους δήμους θα βρεθεί μακριά από την εργασία του λόγω αδειών ειδικού σκοπού, αναρρωτικών αδειών κ.λπ. Μετά από επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε στους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τούς ζήτησε να κρατήσουν «όρθιους» του Δήμους και τις Περιφέρειες παρά τις όποιες ελλείψεις έχουν σε προσωπικό.

Οπως αναφέρει η επείγουσα εγκύκλιος, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε ανακατανομή του προσωπικού τους προκειμένου να καλύψουν τα όποια κενά έχουν δημιουργηθεί λόγω των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν και έχουν να κάνουν με τις συναλλαγές με το κοινό. Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε προσλήψεις εργαζομένων με 4μηνες συμβάσεις εργασίας που αφορούν στις παρακάτω υπηρεσίες των Δήμων:

–Υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης.

–Κοιμητήρια

–Πολιτικής Προστασίας

–Κοινωνικές Υπηρεσίες (Δημοτικά Ιατρεία, Τμήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

–Δημοτική Αστυνομία

–Ληξιαρχεία

–Τεχνικές Υπηρεσίες

–Διοικητικές-Οικονομικές Υπηρεσίες, ιδίως προμηθειών, μισθοδοσίας, εξόφλησης δαπανών

–Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας

Οι δομές των Περιφερειών που πρέπει να μείνουν ανοιχτές είναι:

–Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (ιδίως υποπερίπτωση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής)

–Πολιτικής Προστασίας

–Κοινωνικής Προστασίας

–Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

–Διοικητικές-Οικονομικές Υπηρεσίες, ιδίως προμηθειών, μισθοδοσίας, εξόφλησης δαπανών

Ηδη κάποιοι Δήμοι έχουν προχωρήσει σε τέτοιες προσλήψεις όπως ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Δήμος Νέστου και ο Δήμος Αχαρνών. Τις επόμενες μέρες αναμένεται και άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν και να ανακοινώσουν νέες προσλήψεις.

400 για 4 μήνες στον Δήμο Αθηναίων
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Δήμος Αθηναίων ο οποίος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 400 προσλήψεις προσωπικού που θα εργαστεί για τέσσερις μήνες, ενώ από τις ειδικότητες που ζητούνται είναι εμφανές ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στις Υπηρεσίες Υγείας, Καθαριότητας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Οι θέσεις που έχουν εγκριθεί είναι: 80 YE Εργατών/τριών Καθαριότητας εξωτερικών χώρων, 76 ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων Γ’ Κατηγορίας, 44 ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων, 37 ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, 24 ΠΕ Νοσηλευτών/τριών (εν ελλείψει ΤΕ ή ΔΕ), 22 ΥΕ Φυλάκων, 21 ΤΕ Νοσηλευτών/τριών (εν ελλείψει ΔΕ), 20 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργου (Σαρώθρου), 20 ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίων, 12 ΔΕ Ηλεκτρολόγων (Εναερίτες) ΣΤ’ Ειδικότητας, 10 ΥΕ Καθαριστών/τριών, 6 ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, 6 ΔΕ Οδηγών Γ Κατηγορίας με Αδεια Οδήγησης Καλαθοφόρου, 4 ΤΕ Διοικητικού/Διοικητικού Οικονομικού, 4 ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας, 4 ΠΕ Διοικητικού, 4 ΠΕ Κοινωνιολόγων, 3 ΔΕ Οδηγών Γερανοφόρων, 2 ΠΕ Πληροφορικής (εν ελλείψει ΤΕ) και 1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργου. Οπως αναφέρεται στην εισήγηση, το κόστος για τον Δήμο Αθηναίων από τις 400 προσλήψεις αναμένεται να είναι συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι υποψήφιοι θα τοποθετηθούν στους πίνακες κατάταξης σύμφωνα με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και επιπρόσθετα με τον χρόνο ανεργίας που θα καταθέσουν (μοριοδοτούνται 4 έως 12 μήνες). Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη θα προκύπτει από δημόσια κλήρωση που θα κάνει τριμελής επιτροπή η οποία θα καθοριστεί με απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

7 θέσεις στον Δήμο Αίγινας
Ο Δήμος Αίγινας ανακοινώνει την πρόσληψη 7 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών, ως ακολούθως: 2 ΔΕ Οδηγοί Κατηγορίας Γ’ και 5 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων άρχισε από τη Δευτέρα 23/03/2020, επόμενη ημέρα της τελευταίας ανάρτησής της (20/03/2020) στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Αίγινας και στον ιστότοπο του Δήμου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 27η Μαρτίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν απλή αίτηση με όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται συνημμένα, είτε αυτοπροσώπως είτε με εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει της υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, στο Πρωτόκολλο του Δήμου -τηλέφωνο επικοινωνίας: 2297320021 και 2297320034- είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Αίγινας, Οινώνης 3, Αίγινα, Τ.Κ. 18010, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Μισθοδοσίσς.

4 οδηγοί στον Δήμο Χαλανδρίου
Ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοινώνει την πρόσληψη 4 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών, ως ακολούθως: 3 ΔΕ Οδηγοί Δημοτικής Συγκοινωνίας (Δ’ Κατηγορίας με Κάρτα Ψηφιακού Ταχογράφου) και ΔΕ Τεχνίτης Ξυλουργός. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Χαλανδρίου, Αγίου Γεωργίου 30, Τ.Κ. 15234, Χαλάνδρι, απευθύνοντάς τη στη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Ιδιωτικού Δικαίου Προσωπικού, υπόψη κ. Ε. Κορομάντζου (τηλ.: 2132023865, 862, 870).2 στον Δήμο Σπετσών
Ο Δήμος Σπετσών ανακοινώνει την πρόσληψη 2 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 4 μηνών, ως ακολούθως: 1 ΔΕ Βοηθός Νοσηλευτής και 1 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Σπετσών από χθες Δευτέρα 23.03.2020 έως και τη Δευτέρα 30.03.2020, ώρες 09:00-13:00, αφού προηγουμένως επικοινωνήσουν με την υπηρεσία στο τηλ. 2298320025 για να κλείσουν ραντεβού και εξαντλήσουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimos.spetson@gmail.com.

2 Κτηνίατροι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνει την πρόσληψη 2 ΠΕ Κτηνιάτρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας, Διεύθυνση Διοίκησης Δωδεκανήσου, Τμήμα Προσωπικού, Διοικητήριο, Τ.Κ. 85131, ΡΟΔΟΣ, υπόψη κ. Φωτεινής Αττιτή (τηλ. επικοινωνίας: 2241360519, 2241360661).

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος (ΤΡ 24/3/20)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!