ΕΟΔΥ: 1884 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - 83 οι νεκροί * Διακόπηκε το Eurogroup - Θα συνεχιστεί την Πέμπτη * Έως 24 Απριλίου η άδεια ειδικού σκοπού * Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ αυτήν την Κυριακή * ΟΔΔΗΧ: 487,5 εκατ. ευρώ άντλησε από δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας με επιτόκιο 0,29% * e-ΕΦΚΑ: Στα 1.142,69 ευρώ ο μέσος μισθός τον Σεπτέμβριο του 2019 * ΟΑΕΔ: Παράταση έως 24/4 για τις αιτήσεις στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1 δισ. οι καταθέσεις ιδιωτών τον Φεβρουάριο * Στο covid19.gov.gr όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

25/3/20

Χιλιάδες προσλήψεις έρχονται στα σούπερ μάρκετ


Σε χιλιάδες έκτακτες προσλήψεις προσωπικού προχωρούν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση, τόσο στα φυσικά όσο και στα online καταστήματά τους.

Η κατακόρυφη αύξηση της κίνησης το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό με τη διεύρυνση του ωραρίου αλλά και τις άδειες ειδικού σκοπού που δόθηκαν, δημιούργησαν την ανάγκη για περισσότερους εργαζόμενους. Στα παραπάνω έρχεται επίσης να προστεθεί η κόπωση καθώς και η ψυχολογική πίεση που έχουν υποστεί όσοι εργάζονται σε σούπερ μάρκετ την τελευταία περίοδο, οι οποίοι κλήθηκαν να δουλέψουν περισσότερες ώρες και μέρες. Η ανάγκη επομένως για ενίσχυση του προσωπικού κρίθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις αναγκαία.

Από την πλευρά του πάντως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σε δηλώσεις του κάλεσε τα σούπερ μάρκετ να προχωρήσουν σε έκτακτες προσλήψεις λόγω των αυξημένων αναγκών της περιόδου.Προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα
Έτσι, η αλυσίδα Σκλαβενίτης, η οποία εκτός από τα φυσικά της καταστήματα έχει εξαγοράσει και την ιστοσελίδα caremarket.gr, προχωρά σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, άμεσα σε προσλήψεις με κάποιες μάλιστα να έχουν ξεκινήσει ήδη. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι τη Δευτέρα η αλυσίδα ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με την πλατφόρμα e-food, προς το παρόν μόνο για την περιοχή του Περιστερίου αλλά με την προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Σε προλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων στα καταστήματα του στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες και η ΑΒ Βασιλόπουλος. Η αλυσίδα διαθέτει επίσης και ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο επίσης αναμένεται να ενισχυθεί.

Προσλήψεις σε διάφορες θέσεις σε καταστήματα της εταιρείας σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και για το ηλεκτρονικό της κατάστημα, κάνει τέλος και ο όμιλος METRO που ελέγχει την αλυσίδα My Market.

(ΤΕ 25/3/20)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!