Το Σάββατο 6/6 ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι εστίασης – Στις 15/6 γυμναστήρια * Μειώνεται ο ΦΠΑ στα ταξί από 24% στο 13% * Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας όλο το καλοκαίρι * ΟΔΔΗΧ: 1,3 δισ. ευρώ άντλησε από δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας με επιτόκιο 0,25% * Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021 * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1.584 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,516 δισ. ευρώ στο 4μηνο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

31/3/20

Αυστηροποιείται ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών


Επιπλέον μέτρα ασφάλειας όσον αφορά στη λειτουργία των υπαίθριων λαϊκών αγορών περιλαμβάνει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναρτήθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, προβλέπει τη δυνατότητα μείωσης των συμμετεχόντων στις αγορές έως και κατά 70% μετά από απόφαση της Δημοτικής Αρχής όπου εδράζεται η κάθε λαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένα, αν θεωρήσουν ότι απαιτούνται περαιτέρω μέτρα αποσυμφόρησης των λαϊκών αγορών της διοικητικής τους ευθύνης, προκειμένου να διασφαλισθεί η αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, μπορούν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των συμμετεχόντων πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών, σε σχέση με το ποσοστό που οριζόταν σε προγενέστερες υπουργικές αποφάσεις και στην ΠΝΠ της 25ης Φεβρουαρίου. Με βάση τη νέα ρύθμιση η μείωση μπορεί να φθάσει έως το 70% των αδειών.Αναφορικά με τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ με ευθύνη των διοικήσεων τους, η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται διασφαλίζοντας ότι τηρείται η αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Πάντως στη νέα ΠΝΠ προβλέπεται πως με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μπορεί να επανακαθοριστεί η αναλογία ατόμου ανά τ.μ. και η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ατόμων.

(ΤΡ 31/3/20)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!