Το Σάββατο 6/6 ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι εστίασης – Στις 15/6 γυμναστήρια * Μειώνεται ο ΦΠΑ στα ταξί από 24% στο 13% * Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας όλο το καλοκαίρι * ΟΔΔΗΧ: 1,3 δισ. ευρώ άντλησε από δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας με επιτόκιο 0,25% * Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021 * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1.584 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,516 δισ. ευρώ στο 4μηνο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

29/3/20

Εβδομάδα πληρωμών: Ποιες συντάξεις και επιδόματα καταβάλλονται από τη Δευτέρα 30/3 (upd)


Εβδομάδα πληρωμών συντάξεων και επιδομάτων αρχίζει από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, καθώς συνεχίζεται η καταβολή των συντάξεων Απριλίου 2020 και ξεκινά η πληρωμή των επιδομάτων Μαρτίου από τον ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικά:

— Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου θα καταβληθούν οι συντάξεις για:

  • ΙΚΑ
  • ΝΑΤ και ΚΕΑΝ
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών)
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Απριλίου

— Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Μαρτίου

— Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Πέμπτη 2 Απριλίου.Την Τρίτη 31 Μαρτίου θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα, θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων:

— Τα προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα,

— Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ),

— Το Επίδομα Στέγασης,

— Το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής,

— Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων,

— Το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων,

— Το Επίδομα Ομογενών,

— Το επίδομα παιδιού και

— Το επίδομα γέννησης.

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) και του επιδόματος στέγασης ενημερώνονται μέσω SMS και e-mails για την παράταση της ισχύος της αίτησής τους κατά ένα μήνα, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στον Δήμο που ανήκουν ή σε Κέντρο Κοινότητας.

Για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσης οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) που έχουν υποβάλει αίτηση και εγκρίθηκε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, θα πληρωθούν την Τρίτη 31 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!