ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1.584 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων στις 3 Ιουνίου * Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου κυριακάτικες αγορές και εμποροπανηγύρεις * Ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί έως 31 Ιουλίου * Από 1-26/6 θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,516 δισ. ευρώ στο 4μηνο * Παρατείνεται έως 30/9 η άυλη συνταγογράφηση * Έως 31/5 η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο ΦΠΑ * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

31/3/20

Έκτακτο Δώρο Πάσχα στους εργαζομένους Δημόσιας Υγείας - Πολιτικής Προστασίας: Οι 12 κατηγορίες των δικαιούχων


Μαζί με τη μισθοδοσία του Απριλίου θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζομένους στη Δημόσια Υγεία και την Πολιτική Προστασία, όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το Δώρο θα αντιστοιχεί στο 50% του βασικού μισθού τους. Αυτό ξεκαθαρίζει σημερινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Πρόκειται για "έκτακτη" παροχή.

Aναλυτικά, η ΠΝΠ προβλέπει πως "στο πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί:

1. στα νοσοκομεία

2. στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.)

3. στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

4. στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας" (ΙΦΕΤ ΑΕ)

5. στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.)

6. στα κέντρα υγείας

7. στα κέντρα ψυχικής υγείας

8. στα αγροτικά ιατρεία

9. στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας

10. στις Υγειονομικές Περιφέρειες (Υπε)

11. στην κεντρική υπηρεσία των Υπε

12. Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

καταβάλλεται για το έτος 2020 έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού.Η παροχή αυτή υπολογίζεται στον βασικό μισθό που έχει ο δικαιούχος μεταξύ 16 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 15 Απριλίου 2020.

Η παραπάνω οικονομική ενίσχυση χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 16 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 15 Απριλίου 2020 και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του μηνός Απριλίου 2020.

Η οικονομική ενίσχυση δεν καταβάλλεται στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος ή το προσωπικό που απασχολείται στους φορείς απουσιάζει με οποιαδήποτε άδεια κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και μέχρι τις 15 Απριλίου 2020, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια και την άδεια ειδικού σκοπού.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει καταβληθεί μισθός για χρονικό διάστημα μικρότερο από το οριζόμενο (16 Δεκεμβρίου 2019 -15 Απριλίου 2020) καταβάλλεται τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ανάλογο προς αυτό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της μισθοδοσίας του δικαιούχου.

Η παραπάνω παροχή είναι ακατάσχετη".

(ΤΡ 31/3/20)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!