Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Από σήμερα στα ΑΤΜ όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ


Όπως ορίζει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή για το επίδομα γέννησης, όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα, κάτι που σημαίνει ότι τα προνοιακά επιδόματα θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως με όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, έτσι και τα προνοιακά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή από το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και συγκεκριμένα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), η εμβόλιμη πληρωμή για το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης και τα προνοιακά επιδόματα αναμένεται να πληρωθούν από σήμερα, νωρίς το απόγευμα.



Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ αναλαμβάνει σταδιακά εννέα παροχές και προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία και είναι τα εξής:

α) Επίδομα κίνησης σε παραπληγικούς, τετραπληγικούς και ακρωτηριασμένους
β) Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος κ.λπ.
γ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία
δ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση
ε) Πρόγραμμα-οικονομικής-ενίσχυσης-παραπληγικών-τετραπληγικών-και-ακρωτηριασμένων-ανασφάλιστων-και-ασφαλισμένων-του-Δημοσίου
στ) Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή – δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κ.λπ.), Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS)
ζ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων
η) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης
θ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση
ι) Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους

(ΠΕ 27/2/20)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!