ΕΟΔΥ: 1884 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - 83 οι νεκροί * Διακόπηκε το Eurogroup - Θα συνεχιστεί την Πέμπτη * Έως 24 Απριλίου η άδεια ειδικού σκοπού * Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ αυτήν την Κυριακή * ΟΔΔΗΧ: 487,5 εκατ. ευρώ άντλησε από δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας με επιτόκιο 0,29% * e-ΕΦΚΑ: Στα 1.142,69 ευρώ ο μέσος μισθός τον Σεπτέμβριο του 2019 * ΟΑΕΔ: Παράταση έως 24/4 για τις αιτήσεις στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1 δισ. οι καταθέσεις ιδιωτών τον Φεβρουάριο * Στο covid19.gov.gr όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

16/2/20

Πάνε πίσω οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας


Για ακόμη μια χρονιά φαίνεται πως πάνε πίσω οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα».

Έτσι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι 5.280.000 ιδιοκτήτες ΙΧ επιβατικών οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν στα τέλη του 2020 τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με αυτά που πλήρωσαν πριν από περίπου ένα μήνα, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν αλλαγές προς το καλύτερο. Γι' αυτές οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον δύο χρόνια, καθώς θα αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2022 (αυτά που θα πληρώσουν στα τέλη του 2021).Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποφασίστηκε να μην αλλάξει τίποτα προς το παρόν γιατί στο υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούν να αγνοήσουν τα έσοδα του κράτους από τη συγκεκριμένη φορολογία, τα οποία δεν πρέπει με τίποτα να κινδυνέψουν. Κάθε χρόνο το κράτος εισπράττει 1.150 δισ. ευρώ από τα τέλη και αυτό το ποσό θα πρέπει να συνεχίσει να εισπράττει ακόμη κι αν αύριο όλα τα αυτοκίνητα γίνουν ξαφνικά οικολογικά και εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους.

Την ίδια ώρα όμως η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, υπόσχονται να φέρουν ένα πιο ευέλικτο σύστημα ώστε οι επιβαρύνσεις να είναι πιο δίκαιες και αναλογικές και να μην αναγκάζονται χιλιάδες ιδιοκτήτες να καταθέτουν τις πινακίδες για να γλιτώσουν τις μεγάλες επιβαρύνσεις.

(ΚΥ 16/2/20)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!