Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Πώς θα «χτίσετε» αφορολόγητο μέσω ...κινητού


Οι εφαρμογές που έχουν αναπτύξει όλες οι τράπεζες έχουν γίνει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους φορολογούμενους, καθώς έχουν ειδική λειτουργία για το αφορολόγητο.

Οι χρήστες που έχουν λογαριασμό mobile banking, μπορούν μέσω των applications και του e-banking να βοηθηθούν ως προς το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, αθροίζοντας τις αγορές που έχουν κάνει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει στο 30% το ποσοστό του εισοδήματος που χρειάζεται για το αφορολόγητο σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες κάνει ακόμα περισσότερο απαραίτητες αυτές τις εφαρμογές.

Για παράδειγμα, μισθωτός με εισόδημα της τάξης των 20.000 ευρώ θα πρέπει να προχωρήσει σε αγορές με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα αξίας τουλάχιστον 6.600 ευρώ, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου με «πλαστικές» αγορές 2.500 ευρώ μπορούσε να κατοχυρώσει το αφορολόγητο.



EUROBANK

Eurobank Mobile App: Ο υπολογιστής αφορολόγητου, σας δείχνει το σύνολο των δαπανών που έχετε κάνει μέχρι εκείνη την στιγμή. Κάθε νέα πληρωμή ή ηλεκτρονική συναλλαγή που χτίζει αφορολόγητο, προστίθεται αυτόματα στο σύνολο χωρίς να κάνετε κάποια κίνηση.

Στην ενότητα «Με μια Ματιά» υπάρχει το συνολικό ποσό των δαπανών, είτε ανά μήνα είτε ανά κατηγορία δαπανών.

Στην καρτέλα στόχου, συμπληρώνετε το ετήσιο εισόδημά σας και μπορείτε να θέσετε τον προσωπικό σας στόχο για το αφορολόγητο. Σε κάθε αγορά μπορείτε να βλέπετε πού έχετε φτάσει στον στόχο σας, τόσο σε ποσοστά όσο και σε ευρώ.

ALPHA BANK

Alpha e-Banking: Ενημέρωση σχετικά με κατηγορίες συναλλαγών που συμβάλλουν στο αφορολόγητο. Ενδεικτικά, περιλαμβάνουν συναλλαγές:

• με χρέωση όλων των πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών Alpha Bank που έχει στην κατοχή του ο συνδρομητής. Οι συναλλαγές με πρόσθετες κάρτες προσμετρώνται στις συναλλαγές του κατόχου της κύριας κάρτας

• εντολών πληρωμών ή παγίων εντολών με χρέωση όλων των λογαριασμών καταθέσεων Alpha Bank, στους οποίους ο συνδρομητής είναι πρώτος ή μοναδικός δικαιούχος.

Οι συναλλαγές, χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα τις ομάδες δαπανών και εμφανίζονται με γραφικές απεικονίσεις στις σελίδες του myAlpha Web / myAlpha Mobile.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

i-bank: Πληρωμές μέσω κάρτας και ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θεμελιώνουν το αφορολόγητο και δίνουν πόντους από το Πρόγραμμα Συνολικής Επιβράβευσης go4more. Συναλλαγές μπορούν να γίνουν:

• με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες της Εθνικής Τράπεζας για αγορές ροϊόντων και υπηρεσιών σε καταστήματα, τόσο φυσικά όσο και ηλεκτρονικά σε Ελλάδα και εξωτερικό

• με i-bank Internet & Mobile Banking

• με i-bank Pay, του ηλεκτρονικού πορτοφολιού της Εθνικής Τράπεζας

• με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών i-bank Simple Pay

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Οι αντίστοιχες υπηρεσίες σε υπολογιστή ή κινητό για τους πελάτες της Πειραιώς:

• Αγορές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς

• Ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank (web, mobile & phone banking) και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών easypay της Τράπεζας Πειραιώς.

Ηλεκτρονικά μέσα της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχουν στο χτίσιμο της μείωσης φόρου είναι:

• ηλεκτρονική τραπεζική: winbank web banking, winbank mobile banking app και winbank phone banking

• συναλλαγές με τις χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, είτε στα POS των εμπορικών καταστημάτων είτε μέσω internet (e-commerce)

• ηλεκτρονικές υπηρεσίες easypay (app, μηχανήματα).

(ΠΕ 13/2/20)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!