Έως ‪30 Ιουνίου οι αιτήσεις για ρύθμιση δανείων του τέως ΟΕΚ * Πρωτογενές πλεόνασμα 498 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Εκτός λειτουργίας το Taxisnet από το Σάββατο 22/2 στις 8:00 έως και την Κυριακή 23/2 στις 24:00 * Αυξήθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Ιανουάριο * Στο 0,9% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο * Εργάνη: Χάθηκαν 17.318 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9,3% σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα το 11μηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένες κατά 8,3% οι πωλήσεις Ι.Χ. τον Ιανουάριο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

15/2/20

Πωλήσεις ακινήτων από τις τράπεζες με στεγαστικό δάνειο


Χιλιάδες ακίνητα θα θέσουν προς πώληση τα επόμενα χρόνια οι τράπεζες, στο πλαίσιο της αξιοποίησης περιουσιών που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους μετά από πλειστηριασμούς.

Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να βρουν ευκαιρίες στην κτηματαγορά και να αποκτήσουν κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους σε προνομιακές τιμές.

Πρόκειται για ακίνητα που περιέρχονται στην κατοχή των τραπεζών μετά από πλειστηριασμούς. Δηλαδή οι ίδιες συμμετέχουν στη διαδικασία και τα αγοράζουν.

Στη συνέχεια τα καθαρίζουν πολεοδομικά και φορολογικά και τα θέτουν προς πώληση καθαρά.Παράλληλα, δίνουν στεγαστικό δάνειο στον αγοραστή, χρηματοδοτώντας έως και το 70% του κόστους αγοράς.

Σήμερα, δύο τράπεζες παρουσιάζουν μέσω διαδικτύου τα ακίνητά τους. Οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα:

* Η Eurobank διαθέτει τα ακίνητά της μέσω της Cerved Properties Services.

* Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει τα ακίνητά της μέσω e-δημοπρασιών στο properties4sale.

* H Εθνική Τράπεζα τους επόμενους μήνες θα ενεργοποιήσει μία σελίδα ηλεκτρονικών δημοπρασιών

(ΣΑ 15/2/20)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!