Πρωτογενές έλλειμμα €5,4 δισ. στο 8μηνο * Δημοπρασία 6μηνων εντόκων στις 30/9 * ΤτΕ: Κατά 128 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Αύγουστο * Αναστέλλεται για 1 έτος το τέλος της συνδρομητικής τηλεόρασης * Μόνο με ραντεβού στις ΔΟΥ της Αττικής * ΟΑΕΔ: 128.384 περισσότεροι άνεργοι τον Αύγουστο σε σύγκριση με το 2019 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,7% η ανεργία στο β΄ τρίμηνο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

15/2/20

Πωλήσεις ακινήτων από τις τράπεζες με στεγαστικό δάνειο


Χιλιάδες ακίνητα θα θέσουν προς πώληση τα επόμενα χρόνια οι τράπεζες, στο πλαίσιο της αξιοποίησης περιουσιών που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους μετά από πλειστηριασμούς.

Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να βρουν ευκαιρίες στην κτηματαγορά και να αποκτήσουν κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους σε προνομιακές τιμές.

Πρόκειται για ακίνητα που περιέρχονται στην κατοχή των τραπεζών μετά από πλειστηριασμούς. Δηλαδή οι ίδιες συμμετέχουν στη διαδικασία και τα αγοράζουν.

Στη συνέχεια τα καθαρίζουν πολεοδομικά και φορολογικά και τα θέτουν προς πώληση καθαρά.Παράλληλα, δίνουν στεγαστικό δάνειο στον αγοραστή, χρηματοδοτώντας έως και το 70% του κόστους αγοράς.

Σήμερα, δύο τράπεζες παρουσιάζουν μέσω διαδικτύου τα ακίνητά τους. Οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα:

* Η Eurobank διαθέτει τα ακίνητά της μέσω της Cerved Properties Services.

* Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει τα ακίνητά της μέσω e-δημοπρασιών στο properties4sale.

* H Εθνική Τράπεζα τους επόμενους μήνες θα ενεργοποιήσει μία σελίδα ηλεκτρονικών δημοπρασιών

(ΣΑ 15/2/20)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!