Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Πότε θα καταβληθούν ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα στέγασης και προνοιακά επιδόματα Ιανουαρίου 2020


Στις 24 Ιανουαρίου θα πληρωθούν τα αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και στις 27-28 Ιανουαρίου το επίδομα παιδιού, το ΚΕΑ, το επίδομα ενοικίου και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών του ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η πληρωμή αυτή θα είναι η τελευταία πριν την εφαρμογή της διάταξης του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε χθες στην Βουλή και ορίζει ότι όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Ειδικότερα θα καταβληθούν:



- στις 27-28 Ιανουαρίου το Επίδομα Παιδιού σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση Α21 από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

- στις 24 Ιανουαρίου τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιανουαρίου

- στις 27-28 Ιανουαρίου το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

- Στις 27-28 Ιανουαρίου τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών

- Στις 27-28 Ιανουαρίου το Επίδομα ενοικίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι για το επίδομα παιδιού οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 (στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou) μέχρι σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2020.

Από αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτηση Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2019.

Παράλληλα σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα και θα είναι η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Έτσι οι ημερομηνίες πληρωμής για το επίδομα παιδιού Α21, το επίδομα στέγασης (ενοικίου), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών το 2020 θα είναι οι εξής:
- 28 Φεβρουαρίου
- 31 Μαρτίου
- 30 Απριλίου
- 29 Μαΐου
- 30 Ιουνίου
- 31 Ιουλίου
- 31 Αυγούστου
- 30 Σεπτεμβρίου
- 30 Οκτωβρίου
- 30 Νοεμβρίου
- 31 Δεκεμβρίου.

(ΤΕ 15/1/20)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!