Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Μηταράκης: Πώς θα δοθεί φέτος η «13η σύνταξη»


Μέσα στον Ιανουάριο θα κατατεθεί σε διαβούλευση το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τον κυβερνητικό στόχο, ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ν. Μηταράκης.

Αναφερόμενος σε κάποιες από τις διατάξεις του ο υφυπουργός Εργασίας, είπε ότι, «θα δούμε μόνιμες αυξήσεις συντάξεων, αλλά και νέο σύστημα επιλογής ασφάλειας για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Ερωτηθείς σχετικά με την κλιμακωτή αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης άνω του 30%, επιβεβαίωσε και τόνισε πως «θα είναι κάτι μόνιμο που θα αφορά όλους τους συνταξιούχους».



«Θα γίνει επανυπολογισμός των συντάξεων, είπε και ξεκαθάρισε ότι «καμία σύνταξη δε θα πάει προς τα κάτω», για να συμπληρώσει ότι, «ο προϋπολογισμός του 2020 είναι ο πρώτος που έχει αυξημένη κρατική χρηματοδότηση στο ασφαλιστικό».

«Θα προχωρήσουμε σε μηχανισμούς στήριξης των συντάξεων», είπε εξηγώντας ότι και φέτος θα δοθεί η 13η σύνταξη, αλλά σε «διαφορετική μορφή».

«Υπάρχει στον προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ το οποίο θα δοθεί στους συνταξιούχους», τόνισε.

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με σημερινό δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι θα καταργηθεί η διπλή εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε ότι «είναι στόχος μας, αλλά δεν επιβεβαιώνω κανένα νούμερο».

(ΤΕ 15/1/20)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!