Έκδοση 15ετούς ομολόγου: Συγκέντρωσε προσφορές 18,8 δισ. ευρώ – Αντλήθηκαν 2,5 δισ. με επιτόκιο 1,87% * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,017 δισ. ευρώ το 2019 * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 3,5% το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών στο τρίτο τρίμηνο του 2019 * ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένο στα 334 δισ. το ελληνικό χρέος για το γ' τρίμηνο * ΟΑΕΔ: Στους 1.128.421 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο * ΤτΕ: Στα 5,56 δισ. το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα το 2019 * Έως 29/2 οι χειμερινές εκπτώσεις * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

13/12/19

ΟΑΕΔ: Τι αλλάζει στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας


ΟΑΕΔ, ΕΡΓΑΣΙΑ Παράταση περίπου ενός μήνα για ένταξη των ωφελούμενων προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στα προγράμματα κατάρτισης που ακολουθούν μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, έδωσε το υπουργείο Εργασίας μετά από παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ με αριθμό 3/2019 που αφορά πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 8.933 θέσεις και υλοποιήθηκε σε 56 Δήμους και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, που οι συμβάσεις τους λήγουν μετά τις γιορτές, θα παραμείνουν στην εργασία τους και η κατάρτιση τους θα μετατεθεί για αργότερα.Υπενθυμίζεται ότι αρχικά το υπουργείο είχε εκδώσει απόφαση με την οποία η έναρξη της κατάρτισης είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Πλέον όμως με τη νέα τροποποίηση για όσους εργαζόμενους οι συμβάσεις τους λήγουν μετά τις γιορτές η κατάρτισή τους να μετατεθεί για αργότερα.

Η παρέμβαση της ΚΕΔΕ έγινε προκειμένου να μην μειωθεί το προσωπικό των δήμων ενόψει των εορταστικών ημερών και να έχουν στη διάθεσή τους το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους.

(ΠΑ 13/12/19)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!