Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την κινητικότητα στο Δημόσιο


ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Ανοίγει την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για μετατάξεις και αποσπάσεις στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας 2019.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, θα πρόκειται για τον πλέον μαζικό κύκλο κινητικότητας, με τον συνολικό αριθμό των προσφερόμενων θέσεων να ανέρχονται σε 7.225. Η αμέσως μεγαλύτερη φάση κινητικότητας ήταν αυτή του β’ κύκλου του 2018, με 5.440 θέσεις.

Αυτό, εν ολίγοις, σημαίνει ότι η «φρέσκια» φάση κινητικότητας θα προσφέρει κατά 32,8% περισσότερες θέσεις.



Κινητικότητα 2019: Πόσες μετατάξεις, πόσες αποσπάσεις

Το υπουργείο Εσωτερικών ανάρτησε σήμερα στα www.ypes.gr και στην ιστοσελίδα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (www.apografi.gov.gr) τα αιτήματα των φορέων που εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, για κάλυψη θέσεων με μετάταξη και απόσπαση.

Από τις 7.225 θέσεις του εν λόγω κύκλου κινητικότητας, οι 6.752 αφορούν σε αιτήματα για μετατάξεις, ενώ οι 473 σε αποσπάσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσιοποίησε, επιπλέον, τις βασικές οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έτους 2019.

Η είσοδος των ενδιαφερομένων υπαλλήλων στην εφαρμογή του μητρώου είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο https://hr.apografi.gov.gr. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι πληκτρολογούν τους κωδικούς TAXISnet που ήδη διαθέτουν.

Αναλυτικός οδηγός για την κινητικότητα
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος μπορεί να υποβάλει αίτηση για τη μετάταξή του σε κενή οργανική θέση ή/και την απόσπαση του για προσωρινή κάλυψη αναγκών, μέσω της ειδικής πλατφόρμας για την κινητικότητα, από 3 Δεκεμβρίου έως και την 17η Δεκεμβρίου 2019.

Στις οδηγίες για την κινητικότητα που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών περιγράφονται αναλυτικά όλα τα στάδια που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης. Η διαδικασία μετακίνησης περιγράφεται στο κεφάλαιο 4. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να κάνει αίτηση για μετάταξη ή απόσπαση μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Ο χρήστης της υπηρεσίας έχει άμεση πρόσβαση στις διαθέσιμες θέσεις του κύκλου κινητικότητας, ενώ μπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά την αίτηση (για μετάταξη ή απόσπαση) και να προχωρήσει μεταγενέστερα στην οριστική υποβολή της.

(ΔΕ 2/12/19)



Δείτε ακόμα:




Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!