Πρωτογενές έλλειμμα 8,2 δισ. ευρώ στο επτάμηνο * Παράταση 25 ημερών για τους δασικούς χάρτες * Περιφέρεια Αττικής: Αναστέλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις από 14 έως 31/8 * Εργάνη: 67.911 νέες προσλήψεις τον Ιούλιο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 17,0% η ανεργία τον Μάιο * ΕΛΣΤΑΤ: Στα 329,29 δισ. ευρώ υποχώρησε το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

1/12/19

Κ. Μητσοτάκης: Κοινωνικό μέρισμα σε 200.000 νοικοκυριά, πριν τα Χριστούγεννα


Οι τρεις κατηγορίες των δικαιούχων
Κ. ΜΕΡΙΣΜΑ Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα του 13ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το επίδομα θα δοθεί «με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ».

«Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία», είπε χαρακτηριστικά.«Η κανονικότητα θα έρθει και στους δρόμους»

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το κέντρο της Αθήνας χθες ήταν κλειστό λόγω συγκέντρωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατίθεται στην Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων.

«Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον ''κανόνα''- θα έλθει και στους δρόμους. Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης. Αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων. Γιατί αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

(ΚΥ 1/12/19)Δείτε ακόμα:
Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!